neocranio

Συγχώρεσε! Για να είσαι Υγιής!

01.05.2019
Η Συγχώρεση θεμέλιο για την Θεραπεία στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια

Ο Δρόμος της Καρδιο-Βιοδυναμικής ΚρανιοΙερης Θεραπειας

Στις Συνεδρίες μας της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπείας εμφανίζεται πολύ συχνά το θέμα συγχώρεσης για ένα άτομο το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή μας και μας τραυμάτισε πολύ. Επειδή έχουμε κολλήσει σ' αυτό το τραύμα και το διαιωνίζουμε μέχρι σήμερα δεν είμαστε ελεύθεροι και η ζωή μας είναι ελλιπείς.
Και δεν λέμε εδώ να πεις την/τον συγχωρώ και τελειώσαμε αλλά να μπορέσεις να φύγεις από τον Νου σου και να συγχωρέσεις με την Καρδιά σου.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι όταν συγχωρούμε από την Καρδιά μας το κάνουμε όχι για αυτήν ή αυτόν που μας πλήγωσε βαθιά αλλά το κάνουμε αποκλειστικά και μόνον για εμάς τους ίδιους. Σ' αυτήν την Επίγνωση σε φέρνει η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια στην διάρκεια της Συνεδρίας. Το να συγχωρέσουμε κάποιον ο οποίος έπαιξε έναν ρόλο στο παρελθόν μας και μας τραυμάτισε είναι σαν να ξεφορτώνουμε το φορτίου όλου αυτού του ανθρώπου από επάνω μας και να το αφήσουμε πίσω μας μια για πάντα. Έτσι το σώμα μας θα  μας ευγνωμονεί. Φαντάσου πως στέκεσαι στην όχθη ενός ποταμού και βγάζεις ένα βρεγμένο ρούχο που φοράς και που ξέρεις ότι αν το αφήσεις επάνω σου θα αρρωστήσεις. Το πετάς στο νερό και το παίρνει το ποτάμι μαζί με όλον τον κίνδυνο που έχει για σένα αν παραμείνει επάνω σου. Πάει έφυγε…  
Αν μένεις προσκολλημένη/-ος στην ΙΔΕΑ ότι κάποιος σε πλήγωσε "ανεπανόρθωτα" τότε εντελώς συνειδητά έχεις αποφασίσει να είσαι δυστυχισμένη/-ος. Το συμβάν είναι πολύ μακριά πίσω στο παρελθόν. Σήμερα είναι μόνο η ΙΔΕΑ ή μάλλον η σκέψη ότι πληγώθηκα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Άρα δεν υπάρχει διέξοδος από το να τον καταριέμαι καθημερινά γι’ αυτό που μου έκανε. Και η ερώτηση που κάνουμε εμείς με την Φιλοσοφία μας της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι «Και πως αισθάνεσαι εσύ με αυτό που κάνεις;». Η απάντηση σχεδόν πάντα είναι «ΧΑΛΙΑ»!
Και φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική οδός να πας δηλαδή να βρεις το άτομο που σε πλήγωσε και να του πεις το τι σου έκανε και να τον βρίσεις και «να του τα χώσεις» και να δώσεις ροή στην οργή σου. Και μπορεί να σε ακούσει μεν, αλλά να κάνει πως δεν τον αφορά ή να γίνει χάλια από την ντροπή του.
Το θέμα όμως είναι αν μέσα σου επιτέλους κάτι γαλήνεψε. Αν επήλθε ησυχία όσον αφορά αυτό το Θέμα. Από την εμπειρία μας στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας δεν συμβαίνει γαλήνη με αυτόν τον τρόπο. Γιατί υπάρχει ένας εαυτός μέσα που είναι τραυματισμένος και το μόνο που ζητά από εσένα είναι να τον πάρεις αγκαλιά και να νοιώσει την Κατανόησή σου και την ΑΓΑΠΗ σου.
Αυτός σου ο εαυτός δεν εξιλεώνεται με ένα βρισήδι. Άλλωστε δεν τον αφορά. Αυτός χρειάζεται την ΑΓΑΠΗ σου! Την είχε τότε ανάγκη να εκφράσει τον πόνο του, αλλά ντρεπόταν ή φοβόταν μια άδικη μεταχείριση από τους γονείς ή τους «αγαπημένους» στην οικογένεια. Για αυτόν τον εαυτό σου νοιάζεται η ΚΑΡΔΙΑ σου.  Αυτός θέλει να αγαπηθεί και να τον πάρεις αγκαλιά και αυτό μπορεί να σου το διδάξει η ΚΑΡΔΙΑ σου. Αυτή έχει ένα μέλημα μόνο να σου δείξει ότι στην αγκαλιά της έχει χώρο πάντα οποιοσδήποτε εαυτός σου.
 Όσο όμως δεν συγχωρείς εσύ αυτόν που «επέτρεψε να του συμβεί αυτό…», δεν μπορείς και να αγαπήσεις αυτό το πληγωμένο σου κομμάτι που λαχταρά να βρεθείτε και να αγκαλιαστείτε επί τέλους. Βασικά η συμπεριφορά σου παραμένει η συμπεριφορά ενός μικρού παιδιού που είναι αντιδραστικό και δεν εξιλεώνεται με τίποτα. Προτροπή μας είναι Ενηλικιώσου επιτέλους!
Αποτέλεσμα της «Προσκόλλησης» στην ΙΔΕΑ σου ότι υπάρχει κάποιος ο οποίος σε πλήγωσε πολύ και δεν μπορείς να τον αφήσεις πίσω σου, είναι να αρρωστήσεις αργά ή γρήγορα. Γιατί η πίκρα σου αυτή είναι δηλητήριο μέσα σου που διαβρώνει όλα τα κύτταρα του σώματος σου. Αν επιτρέψεις την καρδιά σου να σου δείξει τον δρόμο να αγκαλιάσεις αυτή την πληγωμένη/-ο, μέσα σου τότε μπορείς και να γίνεις μάρτυρας της αλλαγής και της Μεταμόρφωσης που θα συμβεί μέσα σου. Και αυτό το βιώνεις. Δεν είναι μόνο λέξεις! Βιώνεις πόση Ενέργεια απελευθερώνεται μέσα σου. Ενέργεια που την χρειάζεσαι για να ΖΗΣΕΙΣ. Αυτό βιώνουν πολλές φορές οι «Ταξιδιώτες» μας στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας. Λυτρώνονται και γίνονται ανάλαφροι χωρίς τα φορτία τους. Την Θεραπεία την έχουν πάρει οι ίδιοι στα χέρια τους. Αυτό είναι εκείνο που εμάς μας ενδιαφέρει. Να κατανοήσουν οι άνθρωποι ότι μόνοι τους μπορούν να θεραπεύσουν τον εαυτό του.
Ένα σώμα χωρίς φορτίο είναι πραγματικά απελευθερωμένο. Από σένα και μόνο εξαρτάται. Να δεις τον κόσμο και προ πάντων εσένα με τα μάτια της ΚΑΡΔΙΑΣ σου και να βιώσει την διαφορετική ποιότητα του ίδιου του σώματος και του εαυτού σου.

 
ΕΠΑΝΩ