neocranio

Τι είναι η Καρδιο-Βιοδυναμικη ΚρανιοΙερη Θεραπεια

Η Καρδιο-Βιοδυναμική ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι η μέθοδος εκείνη η οποία αφυπνίζει το Αυτοθεραπευτικό Δυναμικό του καθε σώματος μέσα από τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ.
Η Καρδιο-Βιοδυναμική ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι ο Δρόμος της Εμπιστοσύνης στην Σοφία του Σώματός μας. Για μας στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια η καρδιά του ανθρώπου είναι ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι σε κάθε συνεδρία. Μέσα από τις εμπειρίες μας στις συνεδρίες με τους ανθρώπους και στα βιωματικά Σεμινάρια της εκπαίδευσης της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας θεωρούμε ότι η Καρδιά μας είναι ο ενορχηστρωτής για την σωματική και συναισθηματική μας υγεία. Και με την καρδιά δεν εννοούμε μια αντλία η οποία είναι υπεύθυνη για την καλή κυκλοφορία του αίματος αλλά και ότι άλλο αυτή αντιπροσωπεύει σε όλες της κουλτούρες του κόσμου δηλαδή η πηγή της Αγάπης και της Ειρήνης μέσα μας.
Η Καρδιο-Βιοδυναμική ΚρανιοΙερη Θεραπεία βασίζεται σ’ αυτήν την ικανότητα της Καρδιάς μας να Ενορχηστρώνει και να μας συνδέει με την ύψιστη δύναμη που συνδέει όλο το Σύμπαν την ΑΓΑΠΗ.
Η καρδία είναι εκείνη που εμείς ασπαζόμαστε από την αρχή, πριν δηλαδή αγγίξουμε το σώμα και σε όλη την διάρκεια της συνεδρίας. Όταν έχω επαφή με την καρδιά μου σαν Συνοδοιπόρος δεν έχω κατ’ αρχήν προσδοκίες για οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα φέρει αυτή η συγκεκριμένη συνεδρία. Η Προσδοκίες γενικά είναι θέμα ξένο από την Αλήθεια της καρδίας και του Ταξιδιώτη/Θεραπευόμενου τον οποίον εμείς αγγίζουμε. Ένα είναι το μέλημά της: να φέρει ΕΙΡΗΝΗ στην οντότητα αυτής ή αυτού του Ταξιδιώτη/Θεραπευόμενου.

Υποφέρουμε με αρρώστιες και πόνους και δυσλειτουργίες των οργάνων μας γιατί ζούμε συνεχώς σε διαμάχη και αντιπαράθεση με τον ίδιο μας τον εαυτό. Εκεί που υπάρχει σύγκρουση με μαθηματική ακρίβεια, θα υπάρχει ασθένεια . Εκεί που δεν έχει χώρο το Συναίσθημά μας το σώμα μας υποφέρει και μας το δείχνει με πόνο, ένταση ή και αρρώστια. Και το συναίσθημά μας δεν έχει χώρο γιατί μας έμαθαν ότι πρέπει να το φοβόμαστε. Έτσι παίρνει ο ΝΟΥΣ την εντολή από την πρώτη ημέρα της παρουσίας μας σ’αυτήν την γη να μας "προστατεύει" από τις κακοτοπιές που λέγονται Συναισθήματα.

Η καρδιά όμως που είναι ο άλλος πόλος της οντότητας του ανθρώπου πέραν του Νου μας, είναι εκεί για να μας πάρει από το χέρι και να μας δείξει ότι η Εμπιστοσύνη είναι η εναλλακτική επιλογή μας. Και όπου υπάρχει εμπιστοσύνη δεν υπάρχει ΦΟΒΟΣ και δεν υπάρχει διαμάχη μέσα μας. Στην Καρδιο-Βιοδυναμικη ΚρανιοΙερή Θεραπεία η ΚΑΡΔΙΑ είναι ο Δάσκαλος που μας φέρνει σε επαφή με την μοναδική δική μας Αλήθεια.
Είναι το λιμάνι όπου μπορούμε να πάμε να ξεκουραστούμε. Και όταν ξεκουραζόμαστε κάπου όλα τα συστήματα του σώματος παίρνουν το μήνυμα της ΓΑΛΗΝΗΣ. Τα κύματα φεύγουν, οι άνεμοι κοπάζουν και ο άνθρωπος αφήνεται και εμπιστεύεται σ’αυτήν την ποιότητά της καρδιάς του που είναι και η πραγματική του ποιότητά.
Με κάθε χτύπο της που είναι μια Βιοδυναμική Δόνηση διαμηνύει σε όλα τα κύτταρα και όλα τα Υγρά του σώματος την "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" του ίδιου του Θεραπευόμενου. Και τονίζουμε εδώ, ότι ισχύει για όλο το Υγρό στοιχείο του σώματος του ανθρώπου που είναι 70-75 % της ύπαρξής μας. Όχι μόνο το Εγκεφαλονωτιαίο Υγρό, αλλά και ότι έχει την υγρή μορφή του νερού στην δομή του, επηρεάζεται από την καρδιά μας.
Η εμπειρία της Ευτυχίας που νοιώθει ο Ταξιδιώτης είναι μια πολύ βαθιά Αλήθεια του που τον λυτρώνει. Το ζητούμενο έχει επιτευχθεί! Αυτό για το οποίο τρέχουμε σε όλη την ζωή μας, να βρούμε δηλαδή ΓΑΛΗΝΗ και ΗΣΥΧΙΑ μέσα μας είναι χειροπιαστό στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ, παρών.

Και όταν υπάρχει Ειρήνη και Γαλήνη μπορεί ο καθένας μας να αποδεχτεί την οποιαδήποτε Αλήθεια του. Και αυτή η Αλήθεια μπορεί να εμπεριέχει και πόνο μερικές φορές γιατί ο πόνος είναι και αυτός μέρος της ύπαρξης μας. Αλλά αν δεν υπάρχει διαμάχη μέσα μας του στυλ "γιατί να μου συμβεί εμένα αυτό που έχω!", τότε μπορεί μέσα από αυτήν την Αποδοχή να γίνουν μεγάλες ανατροπές μέσα μας. Και όταν λέμε Αποδοχή δεν εννοούμε να υπομένομαι μοιρολατρικά μια ασθένεια ή έναν πόνο ή πόνους αλλά να μπορούμε με την δύναμη της καρδιάς μας να δούμε: "Τι έχω να μάθω εγώ μέσα από αυτό που μου συμβαίνει!".
Στην Καρδιο-Βιοδυναμική ΚρανιοΙερη εμείς οι Συνοδοιπόροι αγγίζοντας το σώμα όντας συντονισμένοι με την καρδιά μας. Τότε αργά ή γρήγορα συντονίζεται και η καρδιά του Ταξιδιώτη μας. Η ΜΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ μας σαν ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ να θεραπεύσουμε και η Αποδοχή μας για την Αλήθεια του Ταξιδιώτη ενθαρρύνει τον ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΚΡΑΔΑΣΜΟ  στο σώμα του Ταξιδιώτη και φέρνει το μήνυμα της Συμπαντικής Αλήθειας που είναι η ΑΓΑΠΗ και διαμέσου αυτής η ΥΓΕΙΑ.
Στους εσωτερικίστικους κύκλους υπάρχει το φθέγμα: “Ακολούθα την καρδιά σου” ή στα Αγγλικά “follow your heart”. Από τις εμπειρίες μας με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε και δουλεύουμε μαζί υπάρχει μια στρεβλή μετάφραση αυτής της Αλήθειας. Δεν μπορείς να πας στην καρδιά σου με ένα πρόβλημα και να περιμένεις να σου πει τι να κάνεις από εδώ και στο εξής. Η καρδιά δεν θα πει τι είναι καλό για σένα να κάνεις από εδώ και στο εξής  Δεν μπορεί να το κάνει η καρδιά σου αυτό. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να σε μάθει να εμπιστεύεσαι εσύ τις όποιες επιλογές σου και να μάθεις ότι η ζωή έχει και ευτυχία και πόνο και γαλήνη και δάκρυα. Απλά το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αποδεχθείς ότι όλα είναι δικά σου. Η καρδιά σου είναι πάντα στο ΕΔΩ και ΤΩΡΑ σου και όποια απάντηση και αν πάρεις θα είναι για το τώρα σου και όχι για το μέλλον.

Στην καρδιά σου πας για να ξανασυνδεθείς με τις Αλήθειες σου που τις ξέχασες στην πορεία της ζωής σου. Αυτό το βιώνεις στην Καρδιο-Βιοδυναμικη ΚρανιοΙερη Θεραπεια. Βιώνεις στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ στην διάρκεια της συνεδρίας πως αλλάζει ο χημισμός του σώματός σου και η κατάστασή σου και προ πάντων πως αισθάνεσαι.
Η έρευνά μας στην πορεία των σαράντα χρόνων που ασχολούμαστε με την δική μας Αυτογνωσία και στα 28 χρόνια με την ΚρανιοΙερή και μετά με την Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεια, η οποία είναι Αυτογνωσία εξ ορισμού, μας δίδαξε ότι η ΚΑΡΔΙΑ του ανθρώπου είναι ότι πιο Αληθινό δικό μας και ότι πιο αγνό και μη διεκδικητικό υπάρχει μέσα στον άνθρωπο. Γι’ αυτό  και η καρδιά του ανθρώπου δεν παθαίνει καρκίνο ή αν της συμβεί θα είναι στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας όπου πλέον υπάρχουν μεταστάσεις. Αυτό λέει πολλά για μας και μας ενθαρρύνει στον δρόμο της Καρδιο-Βιοδυναμικής ΚρανιοΙερης Θεραπειας.
Η ΚρανιοΙερη Θεραπεια της Καρδιάς η οποία είναι ο Βιοσυντονιστής του σώματος

Η καρδιά λοιπόν όσο μπαίνει στο προσκήνιο της θεραπείας του ανθρώπου όπως την περιγράψαμε παραπάνω στις συνεδρίες μας αρχίζει και δονεί όλη την οντότητα του ανθρώπου.
Η καρδιά επικοινωνεί με τον ΝΟΥ σε τέσσερα επίπεδα:
  1. Μέσω νευρολογικών σημάτων
  2. Βιοχημικά μέσω ορμονών και νευροδιαβιβαστών και
  3. Βιοδυναμικά μέσω κυμάτων που προκαλούνται από την δόνησή της και τον τελευταίο καιρό έχουμε όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι επικοινωνεί και
  4. Ενεργειακά με αλληλοεπίδραση των μαγνητικών πεδίων.
1. Η καρδιά επηρεάζει περισσότερο τον Εγκέφαλο απ’ ότι αντίστροφα. Διαθέτει κατά κάποιον τρόπο έναν δικό της εγκέφαλο ο οποίος επηρεάζει τις Συνάψεις, τα νευροκύτταρα, τους νευροδιαβιβαστές τις προτεΐνες και τα όλα τα κύτταρα.
Οι πληροφορίες της καρδιάς φτάνουν στον εγκέφαλο μέσω του Πνευμονογαστρικού Νεύρου στον προμήκη μυελό και από εκεί στον εξωτερικό φλοιό του εγκεφάλου ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λογική μας σκέψη, την αντίληψη, την αντίδραση και κατανόηση του κόσμου γύρο μας. Επίσης η καρδιά μας επηρεάζει την Αμυγδαλή του εγκεφάλου η οποία είναι το κέντρο της διαχείρισης των συναισθημάτων μας και συναισθηματικής μας μνήμης.
Εκείνο όμως που είναι πολύ σημαντικό για εμάς στην Καρδιο-βιοδυναμική ΚρανιοΙερη Θεραπεια, είναι ότι η καρδιά μας επηρεάζει συνεχώς το περιβάλλον μας, τα Συναισθήματά μας και την Συνειδητότητά μας.  

2. Ένας άλλος δρόμος επικοινωνίας της καρδιάς μας με το σώμα είναι οι Ορμόνες. Οι Ορμόνες είναι χημικές ουσίες οι οποίες παράγονται σε κάποιο όργανο μεταφέρονται μέσω του αίματος κάπου αλλού στο σώμα για να πυροδοτήσουν έναν συγκεκριμένο μηχανισμό. Η καρδιά μας εκτός των άλλων λοιπόν παράγει στους κόλπους της την Ορμόνη «Ατριοπεπτίνη» ή ANF=atrial natriuretic Factor, η οποία απλοϊκά ονομάζεται και η "Ορμόνη της Ισορροπίας μέσα μας". Αυτή η Ορμόνη ελέγχει την Αρτηριακή Πίεση, την λειτουργία των Νεφρών και των Επινεφριδίων και συμβάλει στην απομείωση της παραγωγής των στρεσογώνων ορμονών. Επίσης η καρδιά παράγει τις ορμόνες Νοραδρεναλινη, και Ντοπαμίνη, οι οποίες είναι νευροδιαβιβαστές και δεν παράγονται μόνον στον εγκέφαλο μας αλλά και στην καρδιά μας. Νεότερες μελέτες αναφέρουν ότι η καρδιά παράγει πιο πολύ αυτές τις δυο ορμόνες απ’ ότι ο εγκέφαλος μας, πράγμα που μέχρι τώρα πιστεύαμε!  

3. Η καρδιά μας μέσω του χτύπου της παράγει ένα Ωστικό Κύμα το οποίο είναι γρηγορότερο στην διάδοσή του από την ταχύτητα της ροής του αίματος στις Αρτηρίες μας. Η ποιότητα του Ωστικού αυτού Κύματος είναι ο χαρακτηριστικός πληροφοριοδότης για τα κύτταρα του σώματος. Όταν είμαστε Υγιής είναι συγχρονισμένοι όλοι οι ρυθμοί του σώματος μας. Δηλαδή το ωστικό κύμα της καρδιάς, η αναπνοή μας, ο ΚρανιοΙερός ρυθμός καθώς και οι Βιοδυναμικοί ρυθμοί του σώματος (Middle Tide, Long Tide) σαν ΟΛΟΝ. Άρα η κάθε αλλαγή στην Ταυτότητα του Ωστικού Κύματος της Καρδιάς, η οποία επηρεάζεται από αυτό που νοιώθουμε και βιώνουμε στην καθημερινότητά μας είναι ένα είδος γλώσσας επικοινωνίας της καρδιάς με όλα τα όργανα, τους αδένες και τα κύτταρα του σώματος. Όλο το σώμα πληροφορείτε άμεσα από την καρδιά τι συμβαίνει. Την στιγμή που ο Ταξιδιώτης/Θεραπευόμενος μας βιώνει την Λύτρωση του και αποδέχεται τις Αλήθειες του, τότε συμβαίνουν αλλαγές μέσω του βιοδυναμικού μηχανισμού της καρδιάς που περιγράψαμε παραπάνω.

4. Η καρδιά μας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία φτάνουν σε όλα τα κύτταρα του σώματος και όχι μόνον. Μελέτες έχουν Το Ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της Καρδιας αποδείξει ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας είναι 5000(πέντε χιλιάδες) φορές πιο δυνατό από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου. Μετρήσεις έχουν αποδείξει ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της καρδιάς μας γίνονται αισθητά μέχρι και 3 μέτρα έξω από το σώμα μας. Επίσης έχει τεκμηριωθεί μέσα από μακροχρόνιες μελέτες ότι το ηλεκτρομαγνητικό πρότυπο πληροφοριών της καρδιάς είναι απεικονισμένο σ’ αυτό του ηλεκτρομαγνητικού προφίλ του εγκεφάλου. Και αυτό φαίνεται σε ένα απλό Εγκεφαλογράφημα. ‘Έτσι αποδείχθηκε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα της καρδιάς και του εγκεφάλου αλληλοεπιδρούνται.

 Όχι μόνον με τις δικές μας μελέτες αλλά και επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι «Όταν η προσοχή μας είναι αφιερωμένη στην καρδιά, τότε ο   εγκέφαλος μας είναι  απόλυτα συγχρονισμένος με αυτήν». Έτσι συμβαίνει θεραπεία. Και έχοντας υπ’ όψην ότι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς μας το αισθάνονται και τα σώματα και κύτταρα των ανθρώπων που βρίσκονται μέχρι και 3 μέτρα κοντά μας είναι αυτονόητο να κατανοήσουμε ότι και αυτοί συγχρονίζονται. Ο συγχρονισμός αυτός είναι σαν να αγκαλιάζει η καρδιά του Συνοδοιπόρου που είναι συγχρονισμένη με την ΑΠΟΔΟΧΗ της Αλήθειας του Ταξιδιώτη, την καρδιά του Ταξιδιώτη.

Για να γίνει πιο κατανοητό θα σας διηγηθώ σ' αυτό το σημείο και ένα  παράδειγμα. Βρέθηκα πριν πολλά χρόνια σε ένα μεγάλο φεστιβάλ
Ινδικής μουσικής στην Νότια Ινδία, όπου για μια εβδομάδα εμφανιζόταν βιρτουόζοι του ΣΙΤΆΡ και έπαιζαν και αυτοσχεδίαζαν στο πολύπλοκο αυτό μουσικό όργανο. Πρέπει να αναφέρω εδώ ότι σε αυτά τα φεστιβάλ μουσικής δεν υπάρχει περιορισμένος χρόνος για την εμφάνιση του κάθε "Καλλιτέχνη". Το πότε θα τελείωνε την παρουσία του ο κάθε οργανοπαίχτης ή μάλλον ΔΑΣΚΑΛΟΣ (Master) είναι ανοιχτό. Έπαιζε όσο ήθελε και μπορούσε.
Ο πραγματικός όμως MASTER ήταν εκείνος που βυθισμένος και συγχρονισμένος με το όργανό του μπόρεσε να κάνει ένα ΣΙΤΆΡ που ήταν απέναντι του να παίζει το ίδιο ακριβώς μουσικό κομμάτι που έπαιζε αυτός. Ακόμη και σήμερα που το γράφω με γεμίζει η ανάμνηση αυτή ανατριχίλα, δέος και συγκίνηση. Έτσι ακριβώς με γεμίζει δέος όταν συγχρονίζεται και η καρδιά του Ταξιδιώτη με αυτήν του Συνοδοιπόρου. Αν όμως ο Συνοδοιπόρος νομίζει ότι είναι Θεραπευτής τότε αυτό δεν θα συμβεί ποτέ! Στο σώμα του ανθρώπου ο μεγαλύτερος μαέστρος που δίνει τον τόνο είναι η Καρδιά, σαν το ΣΙΤΆΡ του Ινδού Μαέστρου!

Σε μια συνεδρία λοιπόν που είμαστε σαν Συνοδοιπόροι με την καρδιά μας σε επαφή είναι αυτονόητο να συντονιστεί ο Ταξιδιώτης με την καρδιά του χωρίς να κάνει καμία ιδιαίτερη προσπάθεια. Απλά συμβαίνει. Και εάν οποιαδήποτε συστήματα εργάζονται συντονισμένα και συγχρονισμένα τότε υπάρχει η μέγιστη Αρμονία για το ΟΛΟΝ.
Για να μπορεί όμως ο οποιοσδήποτε Συνοδοιπόρος να αγγίξει ένα σώμα από καρδιάς θα πρέπει να κάνει πολύ δουλειά με τον εαυτό του. Δεν είναι εύκολο να πεις απλά θα αγγίξω με την καρδιά μου γιατί την αμέσως επόμενη στιγμή θα θέλεις να θεραπεύσεις και είσαι αυτόματα μακριά από την καρδιά σου και μαζί με εσένα και ο θεραπευόμενός σου. Γι’ αυτό η εκπαίδευσή μας χρειάζεται χρόνο και Αυτογνωσία και Αγάπη για τις οποιεσδήποτε ατέλειές μας τις οποίες μόνο η καρδιά μας μπορεί να μας διδάξει να τις αγαπήσουμε.

Στην Καρδιο-Βιοδυναμικη ΚρανιοΙερη Θεραπεία, είναι η καρδιά η υψηλή εκείνη ευφυΐα η οποία στα μεσοδιαστήματα (HFV=Μεταβλητότητα της καρδιακής συχνότητας) μεταξύ δυο χτύπων μεταφέρει στα όργανα, τον εγκέφαλο και στα κύτταρα κάθε στιγμή πολύπλοκες πληροφορίες σημαντικές για το σώμα. Και επειδή αυτές οι πληροφορίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα Συναισθήματά μας και τις σκέψεις μας είναι σημαντικό να έρθει ο καθένας από εμάς σιγά σιγά σε επαφή με την πραγματική του αλήθεια η οποία μας Λυτρώνει και μας θεραπεύει.

 
ΕΠΑΝΩ