neocranio

Εκφράσου και Μοιράσου και πες απλά την Αλήθεια σου!

12.01.2019
Στην Νεο-Κρανιοιερη Θεραπεια μαθαίνεις να εκφράζεσαι για να γίνεις Υγιής!

Μοιράσου και μίλα και πες ποιός είσαι και τι νιώθεις!



Μέσα από τις εμπειρίες μας όλα τα χρόνια που ασχολούμαστε με τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους αλλά και με τις εμπειρίες μας στο τελευταίο σεμινάριο ENCOUNTER, νιώθουμε την ανάγκη να γράψουμε μερικές λέξεις για το θέμα του τίτλου μας. Είδαμε πόσο επίπονο είναι στους περισσότερους ανθρώπους το να μην μπορούν να μοιραστούν στους δικούς τους κοντινούς και αγαπημένους ανθρώπους τι νιώθουν και τι χρειάζονται για να νιώθουν ελεύθεροι στην ή στις σχέσεις τους. Και δεν θα το παίρναμε σαν ερέθισμα για αυτό το άρθρο αν δεν βλέπαμε για μια ακόμη φορά την δυστυχία που υπάρχει και τις ασθένειες που ακολουθούν αν δεν πάρει κανείς την υπευθυνότητα για τον εαυτό του.
Το σώμα εισπράττει το βάρος της συμπεριφοράς μας. Όταν δεν «εκφραζόμαστε» τότε αρχίζει να πονάει στην αρχή, αφού δεν αντέχει άλλο, και αν δεν πάρουμε το μήνυμα αρχίζει να αρρωσταίνει και να δυσλειτουργεί. Αν δεν μιλήσεις και δεν δείξεις τι σε πονάει και ποιες είναι οι ανάγκες σου μέσα στην καθημερινότητά σου τότε υποφέρεις και όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Το σώμα με τον δικό του άμεσο τρόπο σου δείχνει ότι κάτι από την συμπεριφορά σου το πονάει. Με τον πόνο που σου παρουσιάζει είναι σαν να σου λέει ΜΙΛΑ!

Και εσύ δεν μιλάς γιατί φοβάσαι γιατί δεν σου έμαθε κανείς να λες και να μοιράζεσαι πως νιώθεις και που βρίσκεσαι συναισθηματικά. Φοβάσαι επίσης μην τυχών και παρεξηγηθείς και σε απορρίψουν ή φοβάσαι να δείξεις πόσο ευάλωτος είσαι ή προσπαθείς να εκλογικεύσεις συμπεριφορές του απέναντί σου είτε αυτοί είναι η/ο σύντροφος σου, των συγγενών και των φίλων σου αλλά και ξένων ανθρώπων. Η λογική όμως σου φέρνει πόνο και το κάθε «δεν πειράζει» είναι ένας ακόμη λόγος να υποφέρεις. Για να δικαιολογηθείς προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και αναβάλεις και με την αναβολή σου σιγα σιγα υποφέρει το σώμα σου και πονά.
Δεν είναι ντροπή και δεν είναι ένδειξη αδυναμίας να μιλήσεις και να πεις τι σε κάνουν να νιώθεις οι    διάφορες συμπεριφορές των ανθρώπων γύρο σου δηλαδή πόνο. Και δεν είναι αυτοί που ευθύνονται για  τον πόνο σου αλλά εσύ ο ίδιος έχεις την ευθύνη να δηλώσεις πως αισθάνεσαι και που βρίσκεσαι    συναισθηματικά. Τώρα το τι θα κάνουν οι άλλοι γύρο σου δεν θα σε θεραπεύσει γιατί αν ήταν έτσι δεν  χρειαζόταν να κάνεις κάτι παρά να αποσυρθείς από κάθε επικοινωνία με άλλους και να έχεις έτσι την  υγιεία σου. Είναι όμως έτσι; Όχι! Ο μόνος που μπορεί να σε φροντίσει είσαι εσύ ο ίδιος και μόνο εσύ μπορείς και έχεις όλα τα εφόδια να το κάνεις.

Έτσι λοιπόν το να μιλάς είναι μονόδρομος για να βρεις την ισορροπία σου και την υγεία σου. Το σώμα  σου θα σε επιβραβεύσει με υγεία, ευεξία και χαλάρωση! Άλλωστε το σώμα σου δείχνει ένταση, κράμπες, πόνους και ασθένεια, κάθε φορά που δεν μιλάς και αναβάλεις να εκφρασθείς.
 Έλα σε επαφή με την καρδιά σου και νιώσε πως αυτή δεν φοβάται. Η καρδιά σου είναι η  προσωποποίηση του θάρρους που σου λείπει για να αρχίσεις να δέιχνεσαι. Δοκίμασε σήμερα τώρα! Ίσως για αρχή σε ανθρώπους που δεν σου είναι και τόσο δύσκολο π.χ. στον γείτονά σου ή στον φίλο σου και αφουγκράσου το σώμα σου εκείνη την στιγμή. Αυτό σίγουρα θα σε επιβραβεύσει με χαλάρωση. Και μετά στην ή τον σύντροφό σου ή στον πατέρα ή την μητέρα σου. Και έτσι θα γίνεις πιο αληθινός και σίγουρα ΥΓΙΗΣ…

 

Αφήστε το σχόλιό σας




ΕΠΑΝΩ