neocranio

Η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και τι μπορείς να κάνεις για να θεραπευτής από την Ινομυαλγία

Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία - και το Σύνδρομο Ινομυαλγία
Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια – και τι μπορείς να κάνεις όταν πάσχεις από Ινομυαλγία.

Πολλές φορές μας ρωτούν άνθρωποι που υποφέρουν από κάτι αν έχουμε «θεραπεύσει» με την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια την πάθηση τους. Η απάντησή μας σχεδόν πάντοτε είναι ότι πρώτον εμείς δεν θεραπεύουμε αλλά συντροφεύουμε τον άνθρωπο να δει τον πόνο που κουβαλάει και να μάθει από το σώμα του τι κάνει αυτός ο ίδιος και το σώμα του αναγκάζεται να πονάει ή να αρρωσταίνει. Η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία σε στηρίζει να βρεις και να πάρεις την ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ για το τι μπορεί να κάνεις εσύ ο ίδιος ώστε το σώμα του να μην σε αρρωσταίνει πλέον. Δεύτερον η ίδια πάθηση δεν είναι πραγματικά ίδια για κάθε άνθρωπο. Εμείς λέμε ότι «περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη γη άρα και υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια μοναδικές αλήθειες».



Άρα το να θεραπευτεί κάποιος με την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια δεν εξαρτάται από τον «θεραπευτή» της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας αλλά από το πόσο ο ίδιος θέλει να «επενδύσει» στην υγεία του κάνοντας - μικρές πολλές φορές - αλλαγές στην συμπεριφοράκαθημερινότητα του. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Άννα Κ. η οποία αποφάσισε να κάνει μια δοκιμή να κάνει μια συνεδρία Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας. Η Άννα υπέφερε πολύ εδώ και τρία χρόνια από Ινομυαλγίες και φυσικά το έψαξε πολύ κάνοντας πολλές εξετάσεις αλλά θεραπεία δεν βρήκε. Στην συνέχεια το έψαξε με εναλλακτικές μεθόδους και ομοιοπαθητική αλλά εκτός από μια μικρή πρόσκαιρη βελτίωση δεν είχε καμία βελτίωση.

Τι είναι το σύνδρομο της  Ινομυαλγίας;

Η Ινομυαλγία είναι ένα Σύνδρομο το οποίο εμφανίζεται υπό μορφήν μυϊκών πόνων διάχυτων στο σώμα του ανθρώπου. Τα αίτια είναι πολλά και διάφορα χωρίς να υπάρχει ιατρικώς καμιά ξεκάθαρη εξήγηση ή διάγνωση για το τι την πυροδοτεί. Ο διάχυτος πόνος είναι το κύριο σύμπτωμα. Παράλληλα, πολλοί αισθάνονται κόπωση, υπερευαισθησία στο άγγιγμα, στο φως και τον ήχο και διαταραχές μνήμης. Ο πόνος της ινομυαλγίας περιγράφεται ως συνεχής, βαθύς πόνος από τους μύες. Παρατηρείται σε όλο το σώμα, αριστερά και δεξιά, πάνω και κάτω από τη μέση. Ο πόνος και η δυσκαμψία είναι πιο έντονα το πρωί μετά την έγερση. Μπορεί να υπάρχουν και νευρολογικά συμπτώματα όπως τσιμπήματα, μουδιάσματα, «βελονιάσματα» που επιδεινώνουν το αίσθημα της δυσφορίας. Υπάρχει επιπλέον πόνος όταν ασκείται πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, τα λεγόμενα «ευαίσθητα σημεία».
Τα άτομα νιώθουν μια συνεχή κόπωση Η κόπωση της ινομυαλγίας βιώνεται ως «εξοντωτική» που μπορεί να επηρεάζει τις εργασιακές, κοινωνικές, προσωπικές ή εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα υπάρχει μειωμένη «φυσική ενέργεια»… Επίσης η Ινομυαλγία συνοδεύεται και από διαταραχή του ύπνου, απλά οι άνθρωποι που υποφέρουν από το σύνδρομο της Ινομυαλγίας δεν έχουν βαθύ ύπνο!

Με την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια μαθαίνεις τι κάνεις εσύ και το σώμα παρουσιάζει την Ινομυαλγία μέσω του Θεραπευτικού Διαλόγου!

     Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία ξαπλώνει ο Ταξιδιώτης (θεραπευόμενος) ντυμένος. Τα αγγίγματά μας είναι απαλά και η πρόθεσή μας είναι να ενθαρρυνθεί το σώμα να ξεδιπλώσει το δικό του Αυτοθεραπευτικό δυναμικό. Κάθε σώμα έχει το δυναμικό της αυτοθεραπείας! Αγγίζουμε χωρίς να είμαστε παρεμβατικοί, δηλαδή δεν βάζουμε τα θέλω μας και την γνώση μας φορτίο πάνω στο σώμα.  Έτσι το σώμα παίρνει το μήνυμα μέσω του αγγίγματός μας ότι δεν αγγίζουμε για να παρέμβουμε και να θεραπεύσουμε αλλά έχουμε απόλυτη ΑΠΟΔΟΧΗ και ΑΓΑΠΗ στην δική του αλήθεια και ΣΟΦΙΑ.
Η Άννα μετά από μερικά λεπτά από το ξεκίνημα της συνεδρίας και μέσω του Θεραπευτικού Διαλόγου, που στην Νέο-ΚρανιοΙερλη Θεραπεία είναι το όχημα για να αποκτήσει ο Ταξιδιώτης συνείδηση του τι κάνει ό ίδιος, βλέπει μια μικρή Μπαλαρίνα να χορεύει ανέμελα και με πολύ συγκέντρωση σε αυτό που κάνει. Να χορεύει δηλαδή και να είναι ένα με τον χορό της. Η Άννα δηλώνει ότι την παγώνει και την φοβίζει η ανεμελιά και η ζωντάνια της Μπαλαρίνας αυτής.
Ο φόβος της της αποκαλύπτει ότι «ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΜΕΛΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ!!!!». Και ανακαλύπτει η ίδια ότι αυτό είναι, δηλαδή αν είναι ανέμελη και ζωντανή και ζει την ζωή τότε θα είναι υγιής. Και αυτό δεν επιτρέπεται! Ξεσπάει σε κλάμα και οδυρμό. Το κλάμα της κάνει την μπαλαρίνα να μεγαλώνει και να ενηλικιώνεται να γίνεται γυναίκα και να διατηρεί την ΑΝΕΜΕΛΙΑ και την ΖΩΝΤΑΝΙΑ της και να της χαμογελά. Και λέει ότι αυτό που βιώνει με την παρουσία της μπαλαρίνας είναι ή πρόκληση της ζωής της  και δηλώνει: «Αν είμαι εγώ υγιής τότε δεν θα το αντέξουν αυτό η μάνα μου και ο πατέρας μου». Αυτοί είναι άρρωστοι και εγώ πρέπει να τους φροντίζω. Όταν δείχνω ότι είμαι άρρωστη τότε έχουν και λίγη κατανόηση ότι δεν μπορώ πάντα να είμαι εκεί για αυτούς.


"Αν είμαι υγιής θα είμαι ευτυχισμένη"! Με την προτροπή μας αναδύεται η ευτυχισμένη Άννα στο προσκήνιο και ανακαλύπτει ότι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΧΕΣΗ της με την ευτυχία και την ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΝΝΑ. Ανακαλύπτει ότι η ΚΑΡΔΙΑ της είναι αυτή που μπορεί να την ενθαρρύνει να επιτρέψει και την ευτυχισμένη Άννα να συνυπάρχει μέσα στην καθημερινότητά της όπως υπάρχει και η Άννα που φροντίζει τους γονείς της και όχι μόνο αυτή.
Δοκιμάζει να αφεθεί στην ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΑΝΝΑ. Και η ευτυχισμένη Άννα την παίρνει βόλτα με μια κόκκινη Vespa σε έναν παραλιακό δρόμο. Μια διαδρομή γεμάτη ανεμελιά και με την εμπειρία αυτής εδώ της στιγμής. Χωρίς νοιάξιμο για το μετά και το πριν. Μετά αλλάζει το σκηνικό και ζει τον εαυτό της πως είναι να είναι σε μια ξαπλώστρα στην παραλία να αράζει και να μη νοιάζεται για τίποτα. Απλά να απολαμβάνει τις στιγμές εκεί δίπλα στην θάλασσα και να είναι ανέμελη. Διαπιστώνει σχεδόν σοκαρισμένη πόσο απαλό και ανάλαφρο είναι το σώμα της χωρίς κανένα πόνο χωρίς καμιά διαμαρτυρία. Μα τόσο απλό είναι; Αναρωτιέται!
Ναι τόσο απλό είναι!!! Το ζεις, το βιώνεις τώρα.
Το σώμα είναι άμεσο στην ανταπόκρισή του. Το σώμα και η Καρδιά μας λειτουργούν στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ. Όπως αισθάνομαι εγώ τώρα αυτήν εδώ την στιγμή έτσι αισθανόμαστε και το σώμα μας. Είμαι μέσα στις σκέψεις μου – οι οποίες ποτέ δεν είναι για το ΤΩΡΑ και το ΕΔΩ μου – τότε το σώμα σφίγγεται και πονάει. Είμαι μέσα στο νιώθω μου π.χ. στην συγκίνησή μου ή την  χαρά μου ή γεμάτος ευγνωμοσύνη τότε το σώμα γίνεται αλοιφή. Ανάλαφρο και γεμάτο ευεξία. Μας στηρίζει!

   
   Η Άννα ήρθε για ακόμη τρις συνεδρίες τους επόμενους δυο μήνες στις οποίες υποστηρίχθηκε από το σώμα της πολύ για να πάρει την δύναμη της υγείας της στα χέρια της και Ω! του θαύματος! Δεν πόναγε πλέον και η σχέση της με τους γονείς της έγινε υγιής, δηλαδή «σας φροντίζω όσο μπορώ, αλλά δεν αμελώ και την φροντίδα για μένα!» και δεν έχω ενοχές γι’ αυτό.
Στην αρχική ερώτηση αν η Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια θεραπεύει την Ινομυαλγία η απάντηση είναι ότι η Άννα με την δική της θέληση να ζήσει τον εαυτό της και την δική της ΖΩΗ θεράπευσε την Ινομυαλγία της. Η Νέο-ΚρναιοΙερή Θεραπεία είναι τρόπος ζωής και ο
δρόμος ώστε να βρει ο καθένας τον δικό του μονοπάτι που οδηγεί στο να είναι υγιής, ευτυχής και ανεξάρτητος.


 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ