neocranio

Ο Νους σου σε βοηθάει να επιζήσεις και η Καρδιά σου για να ζήσεις -Eυτυχισμένος -.

13.03.2017
Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια: Ο Νους σου σε βοηθάει να επιζήσεις και η Καρδιά σου για να ζήσεις - Ευτυχισμένος -.
Στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια με την Καρδιο-Βιοδυναμική της προσέγγιση συναντάμε συχνά κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας τον ΝΟΥ του Ταξιδιώτη να προσπαθεί να παρέμβει στην διαδικασία της Ίασης του. Ο Νους φοβάται το οποιοδήποτε συναίσθημα, το οποίο θα μπορούσε να αναδυθεί στην επιφάνεια. Προσπαθεί με τις αξίες τις οποίες έχει αποθηκεύσει από την εμβρυακή μας ηλικία μέχρι σήμερα να μας αποτρέψει από αυτό που λέγεται συναίσθημα και ζωντάνια για να μην πληγωθούμε, λέει αυτός! Δεν είναι όμως ο νους μας η μοναδική αλήθεια μας. Υπάρχει και η καρδιά μας η οποία είναι το μοναδικό αληθινό και μη αλλοιωμένο μέρος της οντότητάς μας.

Η καρδιά μας μας βοηθάει να έχουμε ΘΑΡΡΟΣ και να επιτρέψουμε τα Συναισθήματά μας, εκείνο δηλαδή το στοιχείο που προετοιμάζει το έδαφος για να συμβεί Θεραπεία μέσα μας. Τα Συναισθήματά μας είναι ότι πιο πολύτιμο και Ζωντανό μας. Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία συμβαίνει βαθιά θεραπεία όταν ο Ταξιδιώτης επιτρέψει το συναίσθημά του να πάρει χώρο στην διαδικασία της συνεδρίας του. Όταν λοιπόν εμφανίζεται το συναίσθημα για μας αυτό είναι καλώςδεχούμενο γιατί το συναίσθημα είναι κάτι αυθεντικό δικό μας και συμβαίνει πάντα στο εδώ και στο τώρα. Ζω σημαίνει βιώνω την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μου εκδηλώνοντας και δείχνοντας τον «πραγματικό μου εαυτό». Για να μπορείς να βιώσεις την ευτυχία είναι σημαντικό να  υποδεχθείς και τα συναισθήματά σου ανά πάσα στιγμή μέσα στην ζωή σου. Γιατί τα συναισθήματά σου είναι εντελώς δικά σου παιδιά και από σένα εξαρτάται αν θα τους δώσεις χώρο και ανάσα να αναπτυχθούν και να σε εμπλουτίσουν.
Αλλά τι κάνει ο «κανονικός άνθρωπος;». Θέλει να χαίρεται χωρίς να θλίβεται, θέλει να υπάρχει αρμονία στις σχέσεις του αλλά αρνείται τον θυμό του ή αναζητά την εμπιστοσύνη αλλά δεν θέλει τον φόβο του. Αν δεν αποδεχτείς ότι και ο φόβος σου είναι ένα δικό σου παιδί όπως επίσης ο θυμός σου, τότε δεν θα μπορέσεις να βρεις ειρήνη μέσα σου. Μόνον αν αγαπήσεις τις πιο ενδόμυχες «αδυναμίες» σου και τις αγκαλιάσεις μόνον τότε θα μπορέσεις να δεις ότι δεν υπάρχουν εμπόδια για να είσαι ευτυχισμένος. Η Καρδιά σου είναι εκείνη που σε πλημυρίζει με αγάπη και εμπιστοσύνη και μπορεί να σε κάνει πιο αληθινό στις σχέσεις σου και στην ΖΩΗ σου.
Η Καρδιά μας δεν ξεχωρίζει τα συναισθήματά μας σε «ΚΑΛΑ» ή «ΚΑΚΑ» συναισθήματα αλλά όλα είναι δικά μας και τους αξίζει η ίδια αγάπη, ο σεβασμός και ο χώρος μέσα στην καθημερινή μας ζωή γιατί είναι δικά μας.

Εμφανίζονται λοιπόν αλήθειες στην διάρκεια μιας συνεδρίας της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας, οι οποίες θέλουν να τις δούμε και να δείξουμε πως αισθανόμαστε! Τότε όμως αρχίζουν και αναδύονται φόβοι και ανησυχίες π.χ. μα πως θα το κάνω αυτό; Τι θα πουν οι άλλοι γύρο μου; Δεν γίνεται! Χίλιες και δυο δικαιολογίες για να μην ρισκάρουμε να δείξουμε και να ζήσουμε αυτό που νιώθουμε ότι θα μας κάνει καλό.
Η ερώτηση είναι: Θέλεις να βγεις από την φυλακή των "πρέπει σου" και των "καθώς πρέπει σου" και να γίνεις ευτυχισμένος γιατί θα λείπουν τα δεσμά που σε κρατάνε εγκλωβισμένο σ’ αυτήν την φυλακή; Αν ναι τότε αναζήτησε την καρδιά σου. Αυτή δεν φοβάται και προ πάντων δεν σε κρίνει για οτιδήποτε εσύ κάνεις προσπαθώντας να δείξεις το πως νιώθεις. Τα πρέπει σου και οι προσδοκίες σου σε αρρωσταίνουν γιατί δεν σε αφήνουν να αναπνεύσεις και όσο περνούν τα χρόνια ο κορσές σου στενεύει! Διαπιστώνεις πως ξόδεψες μια ζωή προσφέροντας στους άλλους θυσιάζοντας τις δικές σου χαρές και αυτά που σε κάνουν ΖΩΝΤΑΝΟ άνθρωπο για να πάρεις κάποια αναγνώριση η οποία δεν θα σε ικανοποιήσει ποτέ. Αν δεν δώσεις εσύ σε σένα την ικανοποίηση μιας γεμάτης ημέρας θα είσαι συνεχώς ζητιάνος και το θύμα γεμάτος θυμό, μιζέρια και απογοήτευση γιατί δεν έζησαν την δική τους ζωή.

Αν θέλεις να απελευθερωθείς και να γευτείς την ευτυχία, κάνε ένα ΣΤΟΠ στο συνεχές τρέξιμό σου και δες πως έχεις εναποθέσει την ευτυχία σου στους άλλους δηλαδή στην ή στον σύντροφό σου, στους γονείς σου, στους συναδέλφους σου ή τους γείτονες σου κτλ.  Σταμάτα να ζητάς από αυτούς τους άλλους να σου δώσουν ότι εσύ δεν δίνεις στον εαυτό σου και ΑΡΧΙΣΕ από αυτή την στιγμή να κάνεις στον εαυτό σου τα δώρα που προσδοκούσες να σου τα δώσουν οι άλλοι. Π.χ. πρόσφερε την ΑΓΑΠΗ σου σε σένα και θα δεις πως θα νοιώθεις!!!
Θα δεις ότι μια μαγική γεύση θα  γεμίσει όλα τα κύτταρά σου. Καλώς ήρθες σπίτι σου. Ξεκίνα σιγά σιγά τώρα αυτή τη στιγμή και η καρδιά σου θα σε στηρίξει όπου και αν στραφείς.

 
  1. Γιώργος19 Σεπτεμβρίου 2017 21:35

    Αρι και Natasha το άρθρο αυτό με άγγιξε πολύ βαθιά! Σας ευχαριστώ που με συντροφεύσατε στην πορεία μου μαζί σας ώστε να μπορώ να αναγνωρίσω τον πλούτο μέσα μου. Όλο το γράμμα και το μοίρασμα του Γιώργου μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
    Γιώργος Σ.

  2. Νίκη25 Απριλίου 2017 16:58

    Αυτό που θέλω να καταθέσω είναι η ευγνωμοσύνη μου για το υπέροχο "Ταξίδι" μέσω της εκπαίδευσης μου στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία. Η εκπαίδευση αυτή ήταν η αφετηρία της εισόδου μου σε έναν κόσμο "μαγικό", τον κόσμο της ΑΠΟΔΟΧΗΣ των συναισθημάτων! Έναν κόσμο δυνατοτήτων και επιλογών! Ασθένεια ή Υγεία; Και τα δυο επιλογές μου… Το σώμα μου κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης μου, βίωσε την υγεία και μέσα στον μικρό αυτό χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο toy '16 μέχρι σήμερα ΖΕΙ μια καθημερινότητα απελευθέρωσης! Νιώθω Ευγνωμοσύνη!

  3. Μαρία Θ19 Μαρτίου 2017 16:45

    Το πιο μεγάλο δώρο που έχω κάνει στο εαυτό μου είναι ότι εμπιστεύτηκα την Νεο Κρανιοιερή θεραπεία και τους δασκάλους Άρη και Νατασσα για να βρω τις λάθος καταγραφές για μένα και να ζήσω την ζωή που θέλω εγώ.Μια ζωή με γαλήνη και πληρότητα. Ευχαριστώ

  4. Μαρία Γκρινιαρη17 Μαρτίου 2017 09:25

    Σας αγαπώ

Αφήστε το σχόλιό σας




ΕΠΑΝΩ