neocranio

Χρειάζεσαι Συνοδοιπόρο ή Θεραπευτή;

26.10.2016
Στην Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια δεν είμαστε Θεραπευτές και δεν θεραπεύουμε εμείς!

Το να θεραπεύεις κάποιον σημαίνει ότι ΕΣΥ γνωρίζεις τι χρειάζεται ο άλλος ώστε να γίνει καλά. Εσύ παρεμβαίνεις στην όποια ισορροπία υπάρχει στο σώμα του ανθρώπου και το αλλάζεις. Το σώμα όμως του ανθρώπου που ήρθε σε σένα το άκουσες; Μπήκες στην διαδικασία να το ακούσεις ή με του έρχεται ο θεραπευόμενος/πελάτης σου, αρχίζεις και ψάχνεις μέσα σου: τι θα μπορούσα να κάνω για να τον θεραπεύσω. Βάζεις το ΕΓΩ σου να βρει τρόπους να λύσει τον γόρδιο δεσμό της όποιας πάθησης φέρνει ο θεραπευόμενος σε σένα. Άλλωστε έρχεται σε σένα γιατί είσαι ο ειδικός. Ο ειδικός ας πούμε της ΜΕΣΗΣ. Και βλέπουμε πολύ συχνά μαθητές και φίλους Φυσιοθεραπευτές να σέρνονται με έναν πόνο στην μέση τους και να μην μπορούν να σταθούν στα πόδια τους αλλά "Θεραπεύουν" ανθρώπους που θέλουν να θεραπευτούν από αυτούς. Εμείς θα λέγαμε: "Θεράπευσε πρώτα τον εαυτό σου".
Γι' αυτό έχει γεμίσει η "αγορά" από αθεράπευτους θεραπευτές που θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα να "θεραπεύουν" για να αποκτήσουν κύρος ίσως. Και μόνον ότι δηλώνει κάποιος στο τηλέφωνο ή στην αυτοπαρουσίασή του "είμαι Θεραπεύτρια ή Θεραπευτής" λέει πολλά.
Είναι μεγάλη αλαζονεία να λες ότι θεραπεύεις, Πως μπορείς να θεραπεύσεις όταν ξεχωρίζεις τον εαυτό σου πέραν από τον κόσμο του θεραπευόμενου; Τι εννοούμε με αυτό! Από την μια μεριά υπάρχει ο θεραπευτής που "Ξέρει" και από την άλλη αυτός που δεν ξέρει και θέλει να τον θεραπεύσεις. ΕΣΥ ο "Θεραπευτής" τουλάχιστον πέντε σκαλοπάτια πιο ψηλά από τον άλλον. Και ερωτούμε εμείς: Πως μπορούν αυτοί οι δυο κόσμοι να βρεθούν ή μάλλον να συναντηθούν, εφ' όσον κινούνται σε διαφορετικά επίπεδα; Αποτέλεσμα αυτής της "Συνεύρεσης" θα είναι κάτι πολύ πολύ πρόσκαιρο. Το σώμα που ξαπλώνει θα σας κάνει (Εσένα τον θεραπευτή και τον Θεραπευόμενο) την χάρη ίσως μια/δυο φορές να απαλλαγεί από την επιρροή σας και να μην πονάει ή να μην δημιουργεί δυσφορία. Αλλά μια επόμενη φορά σε έναν μήνα ή και περισσότερο θα επανέλθει με κάποιο Σύμπτωμα πολύ πιο δυνατό που θα ταλαιπωρεί τον θεραπευόμενό σου πολύ περισσότερο. Τότε τι θα κάνεις; και άλλες συνεδρίες του ίδιου στυλ; Και αν αυτή την φορά δεν ανταποκρίνεται και δεν θέλει να θεραπευτεί; τότε τι θα κάνεις;
Θα αποδεχτείς επιτέλους ότι δεν είσαι ΕΣΥ που θεραπεύεις αλλά ο ίδιος ο θεραπευόμενος και μόνο αυτός μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του; Δεν μπήκες ποτέ στην διαδικασία να ακούσεις τι κάνει αυτός ο άνθρωπος ώστε το σώμα του αναγκάζεται να τον αρρωστήσει για να τον αφυπνίσει. Και δεν έχεις χρόνο να ακούσεις τι χρειάζεται αυτό το σώμα από τον ίδιο τον Θεραπευόμενο να κάνει από δω και πέρα στην ζωή του για να αποσύρει την όποια δυσλειτουργία ή Σύμπτωμα. Πάρε παράδειγμα από σένα τον ίδιο τι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή όταν θέλεις να πεις κάτι και ο σύντροφός σου π.χ. συνεχώς σε αποστομώνει με την γνώση του; Ξέρει δηλαδή με την πρώτη λέξη που θα πεις τι θέλεις να πεις ήδη εκ των προτέρων. Τι κάνεις όμως εσύ "Θεραπευτή" τότε; Σιγά σιγά κλείνεσαι, αποσύρεσαι, δεν εκφράζεσαι και σε κάποια στιγμή ή εκρήγνυστε ή αρρωσταίνεις βαριά ή "φεύγεις". Φεύγεις με την μεταφορική έννοια δηλαδή την κάνεις από αυτήν την ζωή γιατί δεν έζησες εσένα. Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το σώμα.
Αν δεν θέλει να θεραπευτεί ο άλλος δηλαδή ο θεραπευόμενος, τότε ότι και να κάνεις εσύ ο "Θεραπευτής" από έξω δεν πρόκειται να συμβεί θεραπεία!
Γι' αυτό εμείς στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας δεν εκπαιδεύουμε Θεραπευτές αλλά εκπαιδεύουμε ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ. Ανθρώπους δηλαδή που να μπορούν να συντροφεύσουν τον Ταξιδιώτη/Θεραπευόμενό τους στο ταξίδι της ιστορίας του σώματός του. Και το σώμα όταν πάρει το μήνυμα από εμάς που το αγγίζουμε ότι έχουμε χρόνο να το ακούσουμε ξετυλίγει την ιστορία που κρύβεται πίσω από τον πόνο ή το σύμπτωμα. Σαν πρώτο διδάσκουμε τους μαθητές μας ταπεινότητα και προσήλωση στην Αλήθεια του εαυτού τους. Και αφού το μάθουν και το εμπεδώσουν να ακούνε το ίδιο τους το σώμα, τότε σιγά σιγά μπορούν να μάθουν να σέβονται και να ακούν την αλήθεια του Ταξιδιώτη τους και του σώματός τους.

 
ΕΠΑΝΩ