neocranio

Νεο-Κρανιοερη Θεραπεια και αφαίρεση θυρεοειδους

Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια μετά από αφαίρεση θυρεοειδούς, χολής ή άλλου οργάνου…


Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεια θεωρούμε δεδομένο ότι για να θυσιάσει το σώμα μας ένα όργανό του π.χ. τον θυρεοειδή του δεν είναι τιμωρία αλλά είναι ένα πρώτο μήνυμα αφύπνισης για μας. Το σώμα μας μας έχει δείξει με τον δικό του τρόπο το διάστημα πριν αρχίσει η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου, ότι κάτι δεν πάει καλά με εμάς. Τι σημαίνει αυτό το «κάτι δεν πάει καλά;» όμως.

Σημαίνει ότι το σώμα πριν φτάσει στο σημείο να χρειαστεί να αφαιρέσουμε ένα όργανο, εμφάνισε πιο πριν πόνους ή πονάκια ή νιώθαμε δυσφορία ή ανεξήγητη κούραση από το πουθενά. Τι κάνουμε εμείς τότε; Προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να φύγουν οι όποιες «ενοχλήσεις». Αναζητούμε τους ειδικούς για να φύγουν οι ενοχλήσεις μας και συνεχίζουμε να ζούμε την ζωή που κάναμε μέχρι τούδε.

Ζούμε δηλαδή με το ίδιο μεγάλο άγχος ή με τους ίδιους γρήγορους ρυθμούς την καθημερινότητά μας ή να ζούμε στριμωγμένοι μέσα στον στενό κορσέ των υποχρεώσεων και των πρέπει μας. Το σώμα αντέχει και μάλιστα μας αντέχει πολύ. Γι’ αυτό και δεν διαμαρτύρεται μέχρι να φτάσει το σημείο που οι αντοχές του και το δυναμικό του εξαντλείτε. Αυτό είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφορετικό. Άλλο σώμα αρχίζει να διαμαρτύρεται στα 25 άλλο στα 35 άλλο στα 40 μας. Και ο μόνος τρόπος που μπορεί να μας αναγκάσει να το ακούσουμε είναι να μην υπακούει στις εντολές μας πλέον.

Τότε έχουμε πάντα δυο επιλογές που σχεδόν πάντα ακολουθούμε την εξής μία. Πολεμάμε τον πόνο, την ενόχληση ή την οποιαδήποτε ασθένεια για να πάψει και να συνεχίσουμε ανένδοτοι τον δρόμο της αυτοκαταστροφής μας. Το σώμα έχει πολύ κατανόηση για εμάς. Μας αφήνει και επειδή πιστεύει σε εμάς μας δίνει πολλές ευκαιρίες μπας και κατανοήσουμε τι κάνουμε με την ζωή μας. Κάνει υπομονή και περιμένει. Αν δεν αλλάξουμε «συνήθειες» και δεν τραβήξουμε λίγο φρένο στο τρέξιμό μας τότε εμφανίζει μια άλλη μορφή δυσλειτουργίας ίσως πιο έντονη, ίσως πιο μεγάλης διάρκειας και έντασης. Π.χ. αρχίζει να δυσλειτουργεί ο θυρεοειδής ή η χολή ή το πάγκρεας.

Τότε ακολουθούμε την κλασική οδό αντιμετώπισης δηλαδή εξετάσεις, φαρμακευτική αγωγή και  στο τέλος αυτής της διαδρομής εγχείρηση - αν είναι εφικτό - για να μην μας δημιουργεί πλέον κανένα πρόβλημα.
Ο δεύτερος δρόμος τον οποίον ακολουθούμε στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι να μάθουμε να ακούμε το σώμα μας. Τις περισσότερες φορές δεν αναρωτιόμαστε  για ποιόν λόγο αφαιρείτε ένα όργανο τόσο σπουδαίο για την λειτουργία του σώματός  και του μεταβολισμού μας; Η φύση δεν κάνει κανένα όργανο περίσσιο! Για να έχουμε λοιπόν έναν θυρεοειδή αυτός είναι πολύ σημαντικός για την λειτουργία του ΟΛΟΥ.

Αφού λοιπόν δεν το κάναμε πριν φτάσουμε στο σημείο της αφαίρεσης είναι καιρός να το ψάξουμε τώρα μετά την εγχείρηση. Είναι καιρός να αρχίσουμε να ανησυχούμε και να αναρωτηθούμε τι έκανα και δεν κατανόησα τι ήθελε να μου πει το σώμα μου και τι μπορώ να κάνω από δω και στο εξής για να βρω την αιτία που το σώμα μου αναγκάστηκε να θυσιάσει αυτό το συγκεκριμένο όργανο.

Η Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι ένας πολύ άμεσος δρόμος να βρεις την αιτία που χάθηκε ένας θυρεοειδής, μια χολή ή ένα νεφρό κτλ. Σε βοηθάει να κατανοήσεις και  να πιάσεις και πάλι το νήμα της ζωής σου. Στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας το σώμα έχει έναν πολύ άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο να σου δείξει τι κάνεις και τι έχεις κάνει μέχρι τώρα ενάντια στον εαυτό σου και την Αλήθεια σου και τι μπορείς να κάνεις από εδώ και στο εξής ώστε να βρεις τον δικό σου δρόμο να εκφράζεσαι. Να δείχνεις τις όποιες αδυναμίες σου, να γίνεσαι κατανοητός από τους άλλους εκφράζοντας τι νιώθεις και τι σε πονάει και να γίνεσαι πιο αυθεντικός. Όσο πιο αυθεντικός γίνεσαι σιγά σιγά θα δεις ότι το σώμα σου αρχίζει να σε ανταμείβει με ευεξία και με υγεία. Και το κάνει αμέσως τώρα! Γιατί το σώμα δεν είναι εκεί να σε τιμωρεί αλλά είναι εκεί για να σε στηρίζει να γίνει η ζωή δική σου ζωή και όχι η ζωή των άλλων.
Μα θα μας πείτε πως μπορεί να γίνει αυτό; Να ξέρετε ότι το σώμα μας δεν απαιτεί από εμάς τους ίδιους να κάνουμε ακροβατικά ώστε να σταματήσει να δυσλειτουργεί. Τουναντίον με την ζωή που κάνουμε μέχρι τώρα κάνουμε πολλά ακροβατικά  για να μην νιώθουμε και να μην ζούμε εμάς τους ίδιους. Και το σώμα μέσα στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπείας μιλάει με έναν ξεκάθαρο τρόπο από ποια συμπεριφορά μας πιέζεται και εξαντλείτε και εξουθενώνεται. Ενδέχεται να συγκινηθείς με την τόοοοση μεγαλοσύνη του και να τρέξουν τα δάκρυά σου από ευγνωμοσύνη.
Αν μάθεις λοιπόν από το σώμα σου γιατί αναγκάστηκε να θυσιάσει τον θυρεοειδή του ή την χολή του για να σε αφυπνίσει και τι χρειάζεσαι εσύ για σένα ώστε να νιώθεις στο τέλος της κάθε μέρας ότι έζησες ΕΣΕΝΑ, τότε πρώτον δεν χρειάζεσαι θεραπευτή πλέον και δεύτερο έχεις την ζωή και την υγεία σου στα χέρια σου.



< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ