neocranio

Ιστορία από την ΚρανιοΙερη στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία

Ο Dr. Sutherland και η Κρανιακή Οστεοπαθητική

Η ΚρανιοΙερή Θεραπεία ιστορικά ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου αιώνα στην Αμερική και είναι μια ανακάλυψη του Οστεοπαθητικού Dr. Sutherland. Αυτός ο ξεχωριστός και πεφωτισμένος Δάσκαλος μέσα από τις απορίες του για την ανατομία και κατασκευή του ανθρώπινου κρανίου, μπόρεσε να εξιχνιάσει και να βρει την λύση του ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ του και ταυτόχρονα του μυστικού της φύσης. Το ερώτημά του ήταν "γιατί το ανθρώπινο κρανίο μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του δεν γίνεται συμπαγές αλλά τουναντίον όλα τα οστά του κρανίου μας συνδέονται με ραφές και μάλιστα διαφορετικές..."
Αυτή η επίγνωση και ανακάλυψη του Dr. Sutherland βοήθησε με την πάροδο του χρόνου την εξέλιξη της Κρανιακής Οστεοπαθητικής, της οποίας πατέρας θεωρείτε ο Dr. Sutherland. Ανακάλυψε δηλαδή ότι σοφά η φύση φρόντισε να υπάρχουν οι ραφές μεταξύ των οστών του κρανίου ακόμη και σε έναν ενήλικα και μάλιστα και διαφορετικές, διότι πρέπει να μπορεί το κρανίο να αφομοιώνει την πίεση η οποία δημιουργείτε από την αυξομείωση του όγκου του ΕγκεφαλοΝωτιαίου Υγρού. Αυτό το Υγρό που περιλούζει, θρέφει και προστατεύει τον Εγκέφαλό και την Παρεγκεφαλίδα μας από χτυπήματα και τραύματα στο κεφάλι μας, έχει την φάση της Παροχής ή Πλημμυρίδας και της Αποχέτευσης ή Άμπωτης. Μέσω της ψηλάφησης των χεριών του μπόρεσε να αξιολογήσει την κινητικότητα ή μη των οστών του κρανίου και να συνδέσει παθήσεις με τις όποιες δυσλειτουργίες της κινητικότητας των. Εφηύρε δε τρόπους και εφαρμογές επί των οστών του κρανίου οι οποίες βοηθούσαν στην αποκατάσταση της κινητικότητας των και στην εξισορρόπηση της και κατ' ακολουθία στην υγεία των ασθενών του.

Ευρέως γνωστή έγινε η ΚρανιοΙερή Θεραπεία μέσα από τις εργασίες του Dr. Upledger την δεκαετία του '70 και τις μελέτες του για τον ρόλο του εγκεφαλονωτιαίου υγρού και την συμβολή του στην ρυθμική κίνηση των οστών του κρανίου. Αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ανακάλυψη και εφαρμογή ενός πρόσθετου αριθμού τεχνικών που συνέβαλαν στην χαλάρωση και ισορροπία της κινητικότητας των οστών του κρανίου και των ιστών του σώματος. Η ΚρανιοΪερή Θεραπεία εφαρμόζεται με απαλά αγγίγματα των 5 γραμμαρίων σ' ολόκληρο το σώμα και στο κρανίο.

Η σύγχρονη ΚρανιοΙερή Θεραπεία και σ' αυτήν συγκαταλέγεται και η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία, εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση όπου ο «Θεραπευτής»/«Συνοδοιπόρος» βασικά δεν KANEI ή ακριβέστερα δεν πράττει, δεν παρεμβαίνει αλλά επιτρέπει στο σώμα και στον Ταξιδιώτη/Θεραπευόμενο να επιλέξουν αυτοί τις δυνατότητες, που ούτως ή άλλως τους είναι γνώριμες και να οδηγηθούν στην επιθυμητή ισορροπία/υγεία.

Ο Dr. Sutherland κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του και αρκετοί από τους μαθητές του, συγκλίνουν στην άποψη της μη παρέμβασης κατά την θεραπευτική διαδικασία, την εναποθέτουν δε στα χέρια της όποιας ανωτέρας σοφίας που συμβαδίζει με την επίγνωση του Ταξιδιώτη και κατ' ακολουθία αποφασίζει για την υγεία του. Η Νεο-Κρανιοιερή Θεραπεία ακολουθεί αυτόν ακριβώς τον δρόμο της Μη Παρέμβασης και της Εμπιστοσύνης στην Σοφία του κάθε σώματος.


Η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και ο Θεραπευτικός Διάλογος

Στην Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία ο Συνοδοιπόρος είναι απλώς παρών και προσφέρει ταπεινά με το πολύ απαλό άγγιγμά του των 2-5 γραμμαρίων, την συνειδητή παρουσία του. Σαν να διαμηνύει στο σώμα: "Εγώ είμαι εδώ σ' ακούω και έχω χρόνο". Αν το σώμα και το μη συνειδητό του Ταξιδιώτη την δεχτούν τότε συμβαίνουν αλλαγές προς την κατεύθυνση της ισορροπίας και υγείας, αν όχι τότε ΑΠΟΔΟΧΗ είναι ο δρόμος δηλαδή αυτή είναι η αλήθεια αυτής της στιγμής ή της συγκεκριμένης συνεδρίας.

Στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία όμως αποτελεί ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ το αναπόσπαστο μέρος της εύρεσης της αλήθειας του ανθρώπου. Τον Θεραπευτικό Διάλογο τον εξελίξαμε εμείς μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες, τις χιλιάδες συνεδρίες και  τις γνώσεις μας από τον τομέα της ψυχολογίας. Θεραπεία μια για πάντα μπορεί να συμβεί όπως το τονίσαμε και αλλού στην ιστοσελίδα μας, μόνο μέσα από την Επίγνωση του Θεραπευόμενου/Ταξιδιώτη στην διάρκεια της Συνεδρίας του.

Θέλουμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο Θεραπευτικός Διάλογος δεν γίνεται μετά την συνεδρία. Δεν είναι διάλογος όπου ο θεραπευτής θα πει στον θεραπευόμενο π.χ. τι θα του κάνει καλό να κάνει απο δω και στο εξής στη ζωή του για να είναι υγιής. Το έχουμε ακούσει και αυτό από ανθρώπους που ήρθαν να κάνουν συνεδρίες και είχαν εμπειρίες με άλλες προσεγγίσεις της ΚρανιοΙερης Θεραπειας. Θεραπευτικός Διάλογος όπως τον μαθαίνουν οι μαθητές μας και τον εφαρμόζουμε όλοι στις συνεδρίες μας γίνεται ΜΟΝΟ κατά την διάρκεια της συνεδρίας και μονο όταν ο ΚρανιοΙερος Ρυθμος είναι σε παύση και όχι όποτε του έρθει του θεραπευτή! Οι Αλήθειες που βγαίνουν από τον ίδιο τον Ταξιδιώτη / θερραπευόμενο στην συνεδρία του είναι εκείνες που φέρνουν επίγνωση για τον ίδιο και όχι αυτά που θα του πει μετά την συνεδρία ο Θεραπευτής.

Έτσι μέσα από την μακρόχρονη εμπειρία μας, στην εξέλιξη από την Κρανιοϊερή στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια, μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι μόνο οι τεχνικές δεν δύνανται να επιφέρουν την θεραπεία, διότι δεν λαμβάνουν υπ' όψη την αιτία, που το σώμα έφθασε στο σημείο να αρρωστήσει. Με τις τεχνικές που εφαρμόζει η κλασική και πεπαλαιωμένη Κρανιοϊερή Θεραπεία, μπορεί προσωρινά να ανακουφιστούν πόνοι και δυσλειτουργίες αλλά η εμφάνιση χειρότερων ασθενειών στο εγγύς μέλλον είναι αναπόφευκτη, διότι το σώμα δεν εισακούστηκε αλλά "καταπολεμήθηκε".

Οι τεχνικές της κλασικής ΚρανιοΙερης Θεραπειας σε μια τέτοια περίπτωση δεν προσφέρουν τίποτα διαφορετικό, απ' αυτό που κάνει ένας μασέρ ή τα φάρμακα. Γι' αυτό το λόγο αποφεύγετε «Θεραπευτές», που δουλεύουν μαζί σας μόνο με τις τεχνικές της ΚρανιοΪερής Θεραπείας και δεν είναι σε θέση να σας συντροφεύσουν βαθύτερα εκεί που σας περιμένει η αλήθεια του σώματος, όπου η ίαση θα ακολουθήσει μέσα από την βαθιά κατανόηση για τον Εαυτό.!!!!! . Έτσι ο αριθμός των επισκέψεών σας θα μεγαλώνει χωρίς να γίνεται ουσιαστική δουλειά. Αυτό είναι ένα σημείο που θέλουμε να σταθούμε και να τονίσουμε ιδιαίτερα.

Η ΚρανιοΪερή Θεραπεία από την στιγμή της εμφάνισής της μέχρι σήμερα υπόκειται μιας ραγδαίας, θα λέγαμε, εξέλιξης. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που εφαρμόζονταν ακόμη και πριν 3-4 χρόνια . Η τάση είναι όλο και πιο ήπια να γίνονται οι εφαρμογές και όλο και περισσότερο να συμπεριλαμβάνεται ο ψυχισμός του Ταξιδιώτη στην αποθεραπεία του μέσα από τον ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
Το Ινστιτούτο Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις και συνεργάζεται με τα Ινστιτούτα της Ευρώπης. Συλλέγει, αξιολογεί και εφαρμόζει όλα τα αποτελέσματα όχι μόνο των δικών μας ερευνών, αλλά και των διεθνών και τα έχει ενσωματώσει τόσο στις θεραπευτικές συνεδρίες, όσο και στην διδασκαλία, για να μπορούν οι μετέχοντες να αποκομίσουν το μεγαλύτερο όφελος.

ΕΠΑΝΩ