neocranio

Η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και η Ταχυκαρδίες ή και Αρρυθμίες της Καρδιάς

Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία - Ταχυκαρδία / Ταχυκαρδίες και αρρυθμίες
Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία – Είναι δική σου η απόφαση να είσαι υγιής ή να υποφέρεις!
-Η καρδιά έχει κάτι να σου πει με τις αρρυθμίες και τις ταχυκαρδίες της-

 

Η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία εξελίχθηκε στην πορεία των τελευταίων 30 ετών μέσα από τις εμπειρίες μας με τους ανθρώπους οι οποίοι έρχονται να κάνουν συνεδρίες για να βρουν την υγεία τους. Επίσης μέσα από τις βιωματικές και βαθιές εμπειρίες που κάνουν οι μαθητές μας κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής τους στα θερινά σεμινάρια μας.
Η εμπειρίες αυτές μας έδειξαν ότι δεν αρκεί όπως συμβαίνει στην κλασική ΚρανιοΙερή Θεραπεία να εφαρμόζει κανείς τεχνικές στο σώμα και έτσι να θεραπεύεται ο άνθρωπος. Για να αρρωσταίνει το σώμα του ανθρώπου είναι αναγκαίο να μάθουμε τι κάνουμε εμείς οι ίδιοι και το σώμα μας αναγκάζεται να εμφανίσει πόνο ή ασθένεια. Μέσα στον οποιονδήποτε πόνο ή δυσλειτουργία του σώματός μας υπάρχει μια ΙΣΤΟΡΙΑ, η οποία εξηγεί με απόλυτη εμφατικότητα στον “Θεραπευόμενο” – τον οποίον εμείς ονομάζουμε «ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ» - ότι  το σώμα του «Δεν αντέχει άλλο…». Στην διάρκεια της συνεδρίας θα μάθει τι δεν αντέχει το σώμα του άλλο και θα πάρει και την πληροφορία τι θέλει το σώμα να του πει μέσα από τον συγκεκριμένο πόνο. Για να το μάθει αυτό χρησιμοποιούμε στις συνεδρίες μας τον ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.
Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας είναι μια πολύ εξελιγμένη μορφή επικοινωνίας του «Θεραπευτή» / ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥ με τον ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ και το σώμα του. Έχει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να μπορούν οι εκπαιδευόμενοί μας να συντροφεύσουν τον ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ, ώστε να λυτρωθεί από τραύματα που κουβαλάει ίσως μια ολόκληρη ζωή. Γι’ αυτό στην εκπαίδευση της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας αφιερώνουμε 240 διδακτικές ώρες σε δυο βιωματικά δεκαήμερα για την εκμάθησή και μόνο του ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ο οποίος οδηγεί στην ΣωματοΣυναισθηματική του Απελευθέρωση. Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ δεν είναι απλά ρωτάω και ότι βγει! Αν δεν μάθουν - οι λεγόμενοι αλλού θεραπευτές - να «συντροφεύσουν πραγματικά» έναν άνθρωπο, ο οποίος βγάζει μια τραυματική εμπειρία της ζωή του στην διάρκεια της συνεδρίας, τότε μπορεί να ξανατραυματισθεί και το τραύμα αυτό να αποτυπωθεί ακόμη πιο βαθιά μέσα του με πιο επώδυνες συνέπειες για τον ίδιο στο μέλλον!
Στην διάρκεια της Συνεδρίας ρωτάμε μόνον όταν παύει ο ΚρανιοΙερός Ρυθμός και οι απαντήσεις του ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ διατηρούν αυτή την παύση όσο αυτά που βιώνει ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ είναι βαθιές Αλήθειες και σωματικές εμπειρίες του και όχι ΞΕΡΩ από τον νου του. Θα αναφέρουμε εδώ ένα απλό παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον τίτλο του άρθρου μας!

Η συνεδρία του Νίκου και η επικοινωνία με την καρδιά του!

Ο Νίκος ήρθε να κάνει μια συνεδρία Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας για να δει για ποιόν λόγο η Καρδιά του τον "ταλαιπωρεί" συχνά και χωρίς να υπάρχει λόγος με αρρυθμίες και ταχυκαρδίες. Οι εξετάσεις που έχει κάνει δείχνουν ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στην καρδιά του. Έχει δοκιμάσει Ομοιοπαθητική και Βελονισμό σαν εναλλακτική από οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν βίωνε καμιά βελτίωση. Στο τηλέφωνο ήδη πριν έλθει του είπαμε ότι εμείς δεν θεραπεύουμε αλλά είμαστε πολύ καλά εκπαιδευμένοι στο να ΑΚΟΥΜΕ τα σώματα των ανθρώπων.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίας ήδη άρχισαν να εκδηλώνονται διάφοροι πόνοι στο στομάχι, στην κοιλιά, στην μέση και οι οποίοι άρχισαν να γίνονται πιο έντονοι! Όλοι είναι πόνοι τους οποίους γνωρίζει ο Νίκος από την καθημερινότητά του. Οι πόνοι του δεν φεύγουν και εγώ (ο Άρης) δεν κάνω τίποτα για να φύγουν!! Με το άγγιγμά των χεριών μου διαμηνύω όμως στο σώμα του, ότι «εγώ είμαι μαζί σου και σ’ ακούω!». Με την προτροπή μου να μου πει τι του συμβαίνει απαντά αγανακτισμένος ο Νίκος: «Βαρέθηκα να πονάω όλα τα χρόνια» και «Δεν θέλω άλλο να ζω έτσι! Καλύτερα να πεθάνω!»
Συνειδητοποιεί με τις ερωτήσεις μου ότι μέχρι τώρα ακολούθησε τον δρόμο του πολέμου με τους πόνους του και κατ’ ακολουθία με το σώμα του.
Ο δρόμος του πολέμου είναι για μας η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ των πόνων. Ο Νίκος βρίσκει από μόνος του μέσα από τα απαλά αγγίγματα και με την βοήθεια του ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ότι αυτή η πεπατημένη δεν έφερε καμιά αλλαγή στους πόνους του μέχρι τώρα! Αντίθετα πολλές φορές επιδεινώθηκαν και διαπιστώνει -μέσα στην συνεδρία- ότι το μόνο που του μένει είναι ο δρόμος της επικοινωνίας μαζί τους. Ανακαλύπτει ότι η ΚΑΡΔΙΑ του είναι αυτή που μπορεί να τον βοηθήσει να βρει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους πόνους του.
Προσπαθώντας να την πλησιάσει εμφανίζεται ένα σκηνικό όπου αυτός είναι μικρός στην κουζίνα του πατρικού του με την μάνα του, η οποία είναι αφοσιωμένη στο μαγείρεμα. Αυτός νιώθει ότι δεν την ενδιαφέρει πως και τι νιώθει ο γιός της. Της το λέει και η μάνα του του λέει ότι τον αγαπά και τον προτρέπει να έρθει να τον αγκαλιάσει. Αυτός κρίνει από το βλέμμα της έτσι όπως την βλέπει ότι είναι στην κοσμάρα της και λέει:
- «Τέτοια αγκαλιά να μου λείπει». Η μάνα επιμένει να τον προτρέπει να έρθει να τον αγκαλιάσει αλλά αυτός παραμένει στην απόφασή του να μην πάρει μια τέτοια αγκαλιά! Και η μάνα του λέει! «όταν ήμουν έγκυος στην αρχή δεν σε ήθελα αλλά μόλις σε γέννησα και σε πήρα στην αγκαλά μου σε αγάπησα και σε αγαπάω». Διαπιστώνει κοιτώντας την ζωή του προς τα πίσω, ότι όντος η μάνα του με τον δικό της τρόπο του έδειχνε την αγάπη της αλλά αυτός βολεύτηκε στο να την κατηγορεί και έτσι να αποφεύγει την ΑΓΑΠΗ της και την αγάπη που του προσφέρεται όχι μόνο από την μάνα του αλλά και από πολλούς άλλους και από τις σχέσεις του. Βιώνει πόσο πονά ο ίδιος μη επιτρέποντας την ΑΓΑΠΗ που τον γεμίζει η ΚΑΡΔΙΑ του για τον εαυτό του.  Εκεί η ΚΑΡΔΙΑ του τον παίρνει αγκαλιά και αυτός γαληνεύει. Δοκιμάζει στην συνεδρία πως είναι να αποδέχεται τον εαυτό του αντί να τον κρίνει με αποτέλεσμα η καρδιά του να γαληνεύει.
Μετά από μια ακόμη συνεδρία ο Νίκος άρχισε να δείχνει τι νιώθει να ανοίγεται όταν του προσφέρεται Αγάπη και να επιτρέπει την ΚΑΡΔΙΑ του να του δείχνει τον δρόμο της Αποδοχής και της Αγάπης προς τον  εαυτό του. Μας είπε μετά από καιρό ότι από τότε σταμάτησαν η αρρυθμίες και οι ταχυκαρδίες του. Η Καρδιά του απλά του επισήμανε  "ότι έτσι όπως πας εγώ δεν αντέχω..." Ο Νίκος την άκουσε και η ζωή του έγινε πιο πλήρης και αυτός έγινε πιο ζωντανός.

 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ