neocranio

Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία στην Αθήνα - Θεραπευτες - Δημητρης Σταυρακακης

Νεο- ΚρανιοΙερή Θεραπεία - Θεραπευτές στην Αθήνα - Πατήσια

Δημήτρης Σταυρακάκης, Λογοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός, Πτυχιούχος της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας, Ιακωβίδου 12, Πατήσια / Αθήνα,  Κιν 6945438262


Ξεκίνησα την εκπαίδευση στη Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία το 2000, με τους δασκάλους Αριστείδη Χαντζηνάσιο και Natasha Green. Από τότε προσφέρω και έχω εφαρμόσει την Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε ενήλικες και παιδιά.
Λόγω της κύριας ειδικότητάς μου, ως Λογοθεραπευτής, ειδικός παιδαγωγός, είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω την Νέο Κρανιοϊερή Θεραπεία, μεταξύ άλλων, σε πολλά παιδιά με  υπερκινητικότητα, αδυναμία συγκέντρωσης, παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση και ψυχοσυναισθηματική ανωριμότητα και κυρίως σε παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του Aυτισμού. Εργάζομαι πολλά χρόνια με παιδιά που η διάγνωσή τους είναι ο Αυτισμός καθώς και με τους γονείς τους. Γιατί από την εμπειρία όχι μόνο την δική μου αλλά και των δασκάλων μου δεν μπορείς να δεις το παιδί που έχει αυτισμό, σαν ένα μεμονομένο μέλος της οικογένειας που έχει ένα πρόβλημμα, αλλά συστημικά θα πρέπει να δουλέψουν όλα τα μέλη της οικογένειας για το κοινό καλό και για να μπορούν να αλληλοκατανοηθούν.
Σε όλες τις περιπτώσεις και ανάλογα του αριθμού συνεδριών, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και κατ’ ομολογία των γονέων, διαπίστωναν μία ουσιαστική βελτίωση και αλλαγή στην επικοινωνία στην κοινωνική, συναισθηματική  και μαθησιακή συμπεριφορά των παιδιών τους.
Η Νέο Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι: διαλογισμός, χαλάρωση,  συγκέντρωση και επαφή με το βαθύτερο εσωτερικό μας κόσμο. Επίσης, με την επαφή αυτή, γίνεται  ενεργοποίηση του αυτοθεραπευτικού δυναμικού του σώματός μας, με τον οποίο μας προίκισε η φύση και μας οδηγεί στην σταδιακή απελευθέρωση  από παράγοντες, αίτια, βιώματα, που επέδρασαν και το οδήγησαν σε μία αποκλίνουσα λειτουργία και συμπεριφορά. To σώμα  μας έχει τη δική του ΣΟΦΙΑ και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες του.
Γι’ αυτό θεωρώ ότι είναι σημαντικό να το σεβόμαστε, να το αποδεχόμαστε και να το αφήνουμε να μας οδηγήσει στην αυτοθεραπεία του. Κάθε θεραπευτική συνεδρία είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία και όποια βελτίωση επιτυγχάνεται αποτελεί ένα βήμα για την γενικότερη αυτοβελτίωσή του.



 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ