neocranio

Ποια η διαφορά της Νέο-Κρανιοιερης Θεραπειας από την κλασική ΚρανιοΙερή Θεραπεια;

Η Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια διαφέρει από άλλες προσεγγίσεις της ΚρανιοΙερής Θεραπείας διότι:
  1. Η βασική εκπαίδευση της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας είναι 1730 διδακτικές ώρες (περίπου 2-2,5 χρόνια) μέχρι την απονομή του πτυχίου και όχι μερικές ώρες σε λίγες ημέρες, όπως γίνεται σε άλλες σχολές.
  2. Eίναι μη παρεμβατική. Δηλαδή εμείς δεν προσπαθούμε, εφαρμόζοντας διάφορες τεχνικές, να επιβάλλουμε την γνώση μας πάνω στο σώμα με σκοπό να διορθώσουμε τυχόν ανισορροπίες του ΚρανιοΙερού Ρυθμού ή δυσλειτουργίες του σώματος. Τουναντίον στην Νεο- ΚρανιοΙερη Θεραπεία αγγίζουμε το σώμα με όλον τον σεβασμό ότι η αλήθεια που έχει τώρα, δηλαδή ο πόνος ή η ασθένειά του κατ΄ αρχάς είναι αποδεκτά και τα σεβόμαστε και δεν εστιαζόμαστε να τα "θεραπεύσουμε" δηλαδή να τα διορθώσουμε. Αυτό δημιουργεί στην διάρκεια της συνεδρίας πολλή εμπιστοσύνη. Αγγίζουμε το σώμα δίνοντας του το μήνυμα „εγώ είμαι εδώ και πάρε εσύ όσο χρόνο εσύ χρειάζεσαι για να ανακτήσεις την πρότερη υγιή σου κατάσταση“. Δεν βιαζόμαστε! Το σώμα είναι το μόνο που γνωρίζει τον δρόμο που οδηγεί στην ίασή του και όχι ο θεραπευτής. Όποιος πρεσβεύει το αντίθετο απλά δεν λέει την αλήθεια!
  3. Έχει τον Θεραπευτικό Διάλογο. Στην Νέο- Κρανιοϊερη Θεραπεια το θεμελιώδες στοιχείο για την Θεραπεια του οποιουδήποτε ανθρώπου είναι να αποκτήσει Επίγνωση σε τι συνέβαλλε ο ίδιος ώστε το σώμα του αναγκάστηκε να αντιδράσει με πόνο ή ασθένεια. Και αυτό γίνεται μόνο μέσω του Θεραπευτικού Διαλόγου, ο οποίος είναι το κυρίως στοιχείο στην συνεδρία. Με άλλα λόγια επειδή η αφετηρία μας ήταν η κλασική Κρανιοϊερή θεραπεία κάποτε πριν 28 χρόνια βρεθήκαμε πάρα πολλές φορές σε αδιέξοδο. Δηλαδή ο θεραπευόμενος να κάνει πολλές συνεδρίες και να μην έχει βελτίωση περισσότερο από μερικές μέρες. Έτσι με την πάροδο του χρόνου αναπτύξαμε και συνεχώς εξελίσσουμε τον Θεραπευτικό Διάλογο κατά την διάρκεια της συνεδρίας, μέσω του οποίου ο άνθρωπος αποκτά την Επίγνωση για ποιόν λόγο το σώμα του αρρωσταίνει και επίσης τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για να αποσύρει το σώμα το οποιοδήποτε Σύμπτωμα. Θεραπεια μια για πάντα συμβαίνει μόνο μέσα από την Επίγνωση που αποκτά ο θεραπευόμενος/Ταξιδιώτης μέσω του Θεραπευτικού Διαλόγου και μετά ενσωματώνει τις Αλήθειες που βίωσε από το σώμα του μέσα στην ζωή του.
  4. Η εκπαίδευση της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ. Που σημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή και σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι βιώνουν τι συμβαίνει συναισθηματικά με το άγγιγμα αυτό της Νεο- ΚρανιοΙερης στον εαυτό τους αλλά και σε άλλους συμμετέχοντες στην ομάδα ή στις ομάδες. Στην διάρκεια των σεμιναρίων μας η εκδήλωση των οποιονδήποτε συναισθημάτων των συμμετεχόντων στα σεμινάρια έχει την μεγαλύτερη προτεραιότητα από οποιαδήποτε εκμάθηση κάποιας τεχνικής. Συμβαίνει δηλαδή στην διάρκεια του σεμιναρίου να αρχίσει κάποιος να κλαίει ή να ουρλιάζει ή να γελάει ή να πονάει επώδυνα. Τότε εμείς οι δάσκαλοι είμαστε ΕΚΕΙ και "δουλεύουμε μαζί του" για να δώσουμε στον άνθρωπο αυτόν την δυνατότητα να βρει το μονοπάτι προς την ΕΠΙΓΝΩΣΗ και την ΛΥΤΡΩΣΗ του. Να κατανοήσει δηλαδή τι συμβαίνει και να βρει τον δρόμο προς την αυτοθεραπεία του. Και δεν αποφεύγουμε τέτοιες καταστάσεις συναισθηματικής έξαρσης ούτε μαθαίνουμε να τις φοβόμαστε γιατί εμείς "δουλεύουμε" πολύ με την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σαν όχημα και όχι με την ΒΙΑΣΥΝΗ! Οι μαθητές της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας μαθαίνουν έτσι να παραμένουν γειωμένοι στο ΕΔΩ και στο ΤΩΡΑ της συνεδρίας και να είναι πραγματικοί Συνοδοιπόροι/Συμπαραστάτες για τον Ταξιδιώτη/θεραπευόμενο. Ενώ από την άλλη πλευρά ζήσαμε και εμείς και ακούμε ακόμη και σήμερα συχνά από μαθητές της κλασικής ΚρανιοΙερης Θεραπειας, ότι αν συμβεί να έχει κάποιος μαθητής κάποια συναισθηματική έξαρση στην διάρκεια του μαθήματος, αυτό πολλές φορές δεν έχει χώρο εκεί! Το συναίσθημα στα σεμινάρια της Νεο- ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι ζητούμενο και όχι εμπόδιο, άρα και ευχής έργο να εμφανίζεται και σε όλες τις συνεδρίες μας με τους ανθρώπους που έρχονται να βρουν την υγεία τους.
  5. Είναι η Καρδιο- Βιοδυναμική ΚρανιοΙερη Θεραπεία. Στο επίκεντρο της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι η Βιοδυναμική της Καρδιάς. Η Καρδιά δίνει το κίνητρο για ΕΙΡΗΝΗ και ΛΥΤΡΩΣΗ μια για πάντα και όταν της δώσουμε την ευκαιρία να μας δείξει τον δρόμο της αυτή με την σειρά της δονεί Βιοδυναμικά όλες τις πτυχές της ύπαρξης μας. Χωρίς Ειρήνη μέσα μας δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!
  6. Δεν επιτρέπεται (Απαγορεύεται) στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια οι μαθητές να παίρνουν χρήματα για τις συνεδρίες τους πριν πάρουν το πτυχίο τους. Πριν δηλαδή ολοκληρώσουν 1730 ώρες μάθησης και 110 ώρες Σεμιναρίου των Εξετάσεων. Το να παίρνει κανείς χρήματα όσο είναι εκπαιδευόμενος το θεωρούμε άκρως ανήθικο και ψευδές. Να το κάνει κάποιος μαθητής που “καβάλησε το καλάμι” θα πούμε ότι είναι ανώριμος. Να το διαδίδει όμως μια σχολή σαν διαφημιστικό στοιχείο «ότι μετά από μερικές ώρες μάθησης μπορεί ο μαθητευόμενος αν θέλει να παίρνει  χρήματα» το θεωρούμε ύβρη προς τον άνθρωπο που θα πάει να δεχτεί συνεδρία και εκμετάλλευση.


< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ