neocranio

Διαταραχές Έμμηνης Ρύσης και η προσέγγισή μας στην Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια

Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία και διαταραχές της έμμηνης ρύσης

Η διαταραχές της έμμηνης ρύσης στην Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε σαν μια μοναδική αλήθεια της γυναίκας που θα έρθει για συνεδρία. Είναι η εντελώς δική της ιστορία που κρύβεται πίσω από την οποιαδήποτε διαταραχή της έμμηνης ρύσης της. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ότι όταν υπάρχει το συγκεκριμένο Θέμα και θεραπευτεί η μια γυναίκα το ίδιο θα ισχύσει και για την επόμενη η οποία θα έρθει με το ίδιο θέμα για συνεδρία. Γι' αυτό λέμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σ' αυτή την γη. Δεν υπάρχει κανένας δεύτερος σαν εσένα.
Από την εμπειρία μας στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπείας με το συγκεκριμένο θέμα των διαταραχών της έμμηνης ρύσης παίζουν πολύ έντονα τα θέματα ΓΥΝΑΙΚΑ, ΘΗΛΥΚΟΤΗΤΑ, ΑΓΑΠΗ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ και ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ.
Μπορεί να κάνει μια γυναίκα από ορμονοθεραπεία για να φέρει σε ισορροπία τον κύκλο της ή σε άλλη περίπτωση να παίρνει σε κάθε κύκλο δυνατά παυσίπονα ή άλλα φάρμακα γιατί ο πόνος δεν αντέχεται ή ακόμη να παίρνει αντικαταθλιπτικά κτλ. Ότι και αν κάνει κανείς είναι διαχείριση του Συμπτώματος αλλά όχι η εύρεση της πηγής της όλης δυσλειτουργίας. Τελικά δεν γεννιόμαστε για να πονάμε αλλά για να είμαστε υγιείς και να απολαμβάνουμε την  ζωή μας.
Για να γίνει πιο κατανοητό τι εννοούμε αξίζει μια ιστορία που ζήσαμε πρόσφατα με μια όμορφη στην μοναδικότητά της γυναίκα 27 ετών η οποία ήρθε διότι σε κάθε κύκλο της είχε τέτοιους πόνους ώστε για τρεις με τέσσερις ημέρες δεν μπορούσε να εργασθεί. Το επάγγελμά της ήταν Αισθητικός αλλά και ταυτόχρονα βοηθούσε τρεις μέρες την εβδομάδα στην εταιρεία του πατέρα της. Ο πατέρας της είχε μια εταιρεία μεταφορών και όταν έλειπε κάποιος οδηγός ανέβαινε η κόρη του και οδηγούσε την νταλίκα μερικές φορές σε μακρινούς προορισμούς π.χ. Αθήνα Αλεξανδρούπολη και με επιστροφή παρακαλώ. Όταν έβλεπες αυτήν την εύθραυστη ύπαρξη και μας έλεγε ότι το κυρίως επάγγελμα της είναι οδηγός φορτηγού μείναμε με το στόμα ανοιχτό.
Η ιστορία που ξετυλίχθηκε στις 3-4 συνεδρίες που έκανε μέσα σε τρεις μήνες είναι ότι στην κοιλιά της μητέρας της ήδη άκουσε από τον πατέρα της πόσο χαίρεται να κάνει γιο σαν πρώτο παιδί το οποίο περίμεναν αυτός και η γυναίκα του. Το έμβρυο όμως ήξερε ότι είναι κορίτσι. Εκεί πήρε την απόφαση ότι "Εγώ δεν θα σε απογοητεύσω πατέρα"! και έτσι έγινε.Όταν γεννήθηκε και έμαθε ο πατέρας της ότι είναι κορίτσι ούτε ήθελε να την δει για αρκετές εβδομάδες. Η συμπεριφορά του αυτή ενδυνάμωσε στο μωρό την "Εμβρυακή" του απόφαση και όλη της η ζωή μέχρι την αποκάλυψη στις συνεδρίες που έκανε ήταν ένας αγώνας δρόμου να αποδεικνύει τον άνδρα μέσα της και να απαρνείται την γυναίκα. Το σώμα όμως είναι ένα σώμα γυναίκας και σε κάθε κύκλο προσπαθούσε να της το δείξει και να της το επιβεβαιώσει με πόνο, πολύ πόνο. Η ίδια όμως δεν το έδειχνε και μπορεί με τους αφόρητους πόνους της να πήγαινε επαγγελματικό ταξίδι με την Νταλίκα.
Το σώμα της της έδειξε τι χρειάζεται από εκείνην να κάνει. Να δείξει επιτέλους ότι είναι γυναίκα και όχι άνδρας. Και αν το κάνει αυτό θα την ανταμείψει με μη πόνο. Η γυναίκα αυτή αποφάσισε ότι δεν θέλει άλλο να πονάει και ο μονόδρομος είναι να αποδεχτεί ότι είναι γυναίκα και όχι νταλικέρης. Ξεκαθάρισε με τον πατέρα της της ιστορία τους, πρώτα στην συνεδρία και μετά ζωντανά στο σπίτι. Αποσύρθηκε από την εταιρεία και μετά από έναν χρόνο μας έστειλε ένα πολύ συγκινητικό email ανακοινώνοντας μας ότι σταμάτησαν οι πόνου της έμμηνης ρύσης, παντρεύτηκε και περίμενε παιδάκι.
Η ιστορία αυτή δείχνει πόσο μοναδική ΄μπορεί να είναι η ιστορία του καθενός μας και αυτό χρειάζεται πολύ σεβασμό. Αυτόν τον σεβασμό τον καταθέτουμε σε κάθε συνεδρία που είμαστε ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ και όχι Θεραπευτές.
 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ