neocranio

Κολίτιδα διαφόρων μορφών στην Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια

Κολίτιδα διαφόρων Μορφών και πως την προσεγγίζουμε με την Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία
Πολλοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν από Κολίτιδα η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι και επικίνδυνη για την ζωή του ανθρώπου. Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία αυτή η δυσλειτουργία του σώματος είναι μια Αλήθεια του μέσω της οποίας Κολίτιδας το σώμα θέλει να δηλώσει κάτι στον «Ιδιοκτήτη του». Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία βλέπουμε με πολύ Σεβασμό ότι όταν κάτι δεν λειτουργεί καλά στην Κοιλιά του ανθρώπου έχει κάτι να κάνει με το Συναίσθημα του ίδιου του ανθρώπου.
  • Ας μην ξεχνάμε ότι το Έντερο και η κοιλιακή χώρα είναι η πηγή των Συναισθημάτων μας. Αυτό δεν είναι δική μας ιδέα ή η ιδέα των ανθρώπων που ασχολούνται με την Αυτογνωσία αλλά είναι πλέον ένας ξεχωριστός κλάδος της Νευρολογίας η Εντερονευρολογία με μεγάλα ερευνητικά κέντρα σε αρκετά Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο (Hamburg, Columbia N.Y.). Στην κοιλιά μας λοιπόν υπάρχει ένας ξεχωριστός ΚΟΣΜΟΣ ό οποίος δέχεται λιγότερες εντολές από τον εγκέφαλο απ’ ότι τoυ δίνει. Γι’ αυτό σήμερα στις περισσότερες μεγάλες εταιρίες ανά τον κόσμο εκπαιδεύονται οι Manager σε σεμινάρια «να ακούν την κοιλιά τους», όταν είναι να πάρουν σημαντικές αποφάσεις.
Επιστρέφοντας τώρα στην Κολίτιδα είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι για να διαμαρτύρεται το έντερο τόσο βίαια κάπου δεν εκφράζεται ο άνθρωπος αυτός συναισθηματικά και δεν είναι Αληθινός. Πολλές φορές –χωρίς αυτό να είναι κανόνας- υπάρχει μια διάχυτη Πικρία από την ζωή, την οικογένεια ή την κοινωνία εν γένει η οποία πικρία συντηρείτε από το άτομο με πολλούς και διάφορους τρόπους. Πολλές φορές αυτοί οι άνθρωποι είναι τα αιώνια θύματα. Νομίζουν ότι αυτοί κάνουν τα πάντα σωστά και όμως δεν εισπράττουν το αντίτιμο που τους ανήκει. Άλλες φορές συναντάμε στις συνεδρίες της Νέο-ΚρανοΙερής Θεραπείας ανθρώπους με πολλές «αρχές» από τις οποίες δεν θέλουν να κουνήσουν ρούπι. Οι άλλοι να αλλάξουν και όχι εγώ!
  • Και φυσικά είναι σημαντικό ίσως να αλλάξει αυτός που υποφέρει την διατροφή του. Να τρώει πιο υγιεινές τροφές, σε τακτά διαστήματα και συνειδητά αλλά αυτό είναι το λιγότερο που θα χρειαστεί ο ίδιος να αλλάξει. Το σώμα θέλει να δει τι κάνει ο ίδιος και το αναγκάζει να διαμαρτύρεται με την μορφή της Κολίτιδας του.
Αξίζει να αναφέρουμε εδώ π.χ. μια κυρία η οποία ήρθε να κάνει συνεδρίες Νέο-ΚρανιοΙεής γιατί έπασχε από σπαστική Κολίτιδα για πολλά χρόνια και ήθελε να δοκιμάσει «και αυτή την μέθοδο» την Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία δηλαδή. Στις συνεδρίες της εμφανίστηκε το θέμα που για το σώμα της ήταν αναγκαίο να κατανοήσει. Ότι το να κατηγορεί τον πατέρα της -ο οποίος την μεγάλωσε μόνος του- που δεν την φρόντισε σαν κόρη του αλλά κοίταξε να κάνει την καριέρα του είναι κάτι που συνέβηκε κάποτε στο παρελθόν. Σήμερα στα 40 της το σώμα της χρειάζεται ειρήνη για να ησυχάσει. Και η ειρήνη της περνάει μέσα από την καρδιά της. Να συγχωρέσει τον πατέρα της και να μην χρειάζεται πλέον να τον κουβαλάει μαζί της υπό μορφήν της ΠΙΚΡΙΑΣ της. Και όσο δεν το κάνει αυτό το σώμα θα της εμφανίζει την Κολίτιδά της για να την αφυπνίζει. Τώρα ήξερε ότι όταν έχει οξύα Κολίτιδα είναι πάλι το μικρό παιδί που δεν πήρε αυτό που χρειαζόταν από τον πατέρα της. Και αυτό εμφανιζόταν συχνά, όταν μέσα στην καθημερινότητά της ο υπερήλικας(87 ετών) πλέον πατέρας δεν της έδινε τα χρήματα για να ζει. Το θεωρούσε υποχρέωσή του να το κάνει, να την συντηρεί δηλαδή. Δεν ήθελε να μετακινηθεί καθόλου από την στάση της αυτή.
  • Εδώ της έγινε όμως ξεκάθαρο ότι θέλει να συντηρεί την αρρώστια της. Την χρησιμοποιεί σαν το σκυλάκι που το πάμε βόλτα δεμένο στο λουράκι του. Ότι θεραπεία και να κάνει κανείς εκεί είναι δώρον άδωρο, διότι η ίδια δεν θέλει να είναι ΥΓΙΗΣ. Εκεί εμείς βάση της φιλοσοφίας της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας το μόνο που έχουμε να προσφέρουμε είναι η κατανόησή μας και ΑΠΟΔΟΧΗ ότι αυτή είναι η Αλήθεια της.

 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ