neocranio

Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και τι έχει να πει ο Θυρεοειδής

Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και οι δυσλειτουργίες του Θυρεοειδούς

Βοηθάει η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία στην δυσλειτουργία του Θυρεοειδούς;
Πολλές φορές μας τίθεται αυτό το ερώτημα.
  • Η απάντηση είναι ναι εφ’ όσον είσαι ανοιχτός/ανοιχτή να δεις πως δεν είναι ο θεραπευτής που θα σε θεραπεύσει αλλά εσύ ο ίδιος!
  • Η απάντηση είναι φυσικά όχι όταν έρχεσαι με την προσδοκία να σε θεραπεύσουμε εμείς για να σταματήσει η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς και να συνεχίσεις να ζεις και να λειτουργείς στους ρυθμούς που ζούσες μέχρι τώρα.
Ο δρόμος της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας για την θεραπεία του ανθρώπου και στην συγκεκριμένη περίπτωση για την θεραπεία του θυρεοειδούς του, είναι να σε φέρει σε επαφή με το σώμα σου και να μπορέσεις να το κατανοήσεις. Να βρεις δηλαδή το κλειδί που θα σε βοηθήσει να ξεκλειδώσεις το λεξικό του δικού σου σώματος και το τι θέλει να σου πει π.χ. ο θυρεοειδής σου. Άλλο τίποτα δεν κάνουμε!
Η φιλοσοφία της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι η μη παρεμβατική προσέγγιση στην διάρκεια της θεραπείας του ανθρώπου.  Δηλαδή εμείς βλέπουμε τον άνθρωπο σαν ΟΛΟΝ, που σημαίνει δεν μπορούμε να δούμε έναν Θυρεοειδή σαν κάτι μεμονωμένο από τον άνθρωπο τον ίδιο. Άρα αφού το ΟΛΟΝ «αποφάσισε» να δώσει την εντολή σε ένα όργανο να αρχίσει να δυσλειτουργεί για να σε αφυπνίσει, θα πρέπει να πεισθεί το ΟΛΟΝ πάλι ότι πήρες το μήνυμα να κάνεις αλλαγές στην ζωή σου για να αποσύρει την δυσλειτουργία του οργάνου που είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Θυρεοειδής Αδένας. Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρεσαι εσύ ο ίδιος απέναντι στον εαυτό σου και το τι επιτρέπεις ή όχι στους γύρο σου και το πόσο φροντίζεις εσένα, είναι οι κύριοι λόγοι που το σώμα λέει με τον τρόπο του «δεν αντέχω άλλο!».
Σ’ αυτό το σημείο θέλω να αναφέρω μια κουβέντα που είχαμε με έναν φίλο και μαθητή μας ο οποίος είναι ένας φημισμένος νευροχειρούργος στην Σουηδία και στην Ελλάδα. Σε μια συνάντησή μας με ρωτάει αν άκουσα στην Γερμανία όπου έζησα και εργάσθηκα 30 χρόνια, να υποφέρουν οι άνθρωποι από τον θυρεοειδή τους. Η απάντησή μου ήταν ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχόλησε αρκετά χρόνια δηλαδή γιατί εδώ στην Ελλάδα. Δηλαδή ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από τον θυρεοειδή τους. Το ίδιο μου είπε και ο φίλος για την Σουηδία, ότι και εκεί σπάνια να ακούσεις να έχει κανείς δυσλειτουργία του θυρεοειδούς του!  Σε δύο χώρες βόρειες όπου ο ήλιος είναι με το σταγονόμετρο και η θάλασσα πολλές φορές μη προσβάσιμη και μακριά να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με συμπτώματα θυρεοειδούς και στην Ελλάδα που οι προϋποθέσεις είναι πολύ ευνοϊκότερες για την υγεία του θυρεοειδούς να υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν!
Η εξήγηση βρίσκεται ίσως κατά ένα μεγάλο ποσοστό, μέσα από τις πολλές εμπειρίας μας, ότι ο Θυρεοειδής είναι ένα όργανο που έχει άμεσα να κάνει εκτός από την λειτουργικότητά του και με την «ΕΚΦΡΑΣΗ» σου. Κατά πόσο δηλαδή εκφράζεις τα συναισθήματά σου, τους πόνους σου, την αγάπη σου, τις αδυναμίες σου και το τι σε βαραίνει και τι σε κάνει ευτυχή ή όχι. Τους ανθρώπους των χωρών αυτών που προαναφέραμε τους κρίνουμε ότι είναι κρύοι, ή σκληροί και άπονοι με τους συνανθρώπους τους. Έχουν όμως μάθει να εκφράζουν αυτό που νιώθουν και να μην τα καταπίνουν. Όχι όλοι φυσικά αλλά πολλοί από αυτούς…
Όσο δεν εκφράζεσαι και δεν δείχνεις τον εαυτό σου προς τα έξω, τόσο καταπιέζεται ένα μεγάλο μέρος της ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ σου. Με λίγα λόγια κρύβεσαι πίσω από τον θυρεοειδή σου. Και όσο μπορεί αυτός σου κάνει την χάρη και λειτουργεί κανονικά! Ώσπου δεν μπορεί άλλο και αρχίζει να δημιουργεί «προβλήματα». Τι κάνουμε όμως τότε εμείς οι κοινοί θνητοί; Αρχίζουμε με φαρμακευτική αγωγή να τον πολεμάμε για να του κόψουμε την "λαλιά" του. Και η λαλιά του είναι η δυσλειτουργία που σου εμφάνισε.
Τότε μπορούν να συμβούν δύο τινά. Πρώτον να υπακούσει στην παρέμβαση από έξω και να ησυχάσει για ένα διάστημα με αποτέλεσμα να βγάλει το σώμα άλλη δυσλειτουργία σε άλλο όργανο πιο σημαίνον για την ζωή μας ή Δεύτερον να επαναστατήσει και να συνεχίσει να δυσλειτουργεί μέχρι να χρειαστεί να εγχειριστεί. Δεν σημαίνει όμως ότι εξαφανίστηκε το ΘΕΜΑ που έκανε τον θυρεοειδή σου να επαναστατεί, δηλαδή το «ΕΚΦΡΑΣΟΥ!». Αυτό συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και αφού δεν την άκουσες από τον Θυρεοειδή θα αποφασίσει το σώμα αργότερα να εμφανίσει ένα άλλο σύμπτωμα σε ένα άλλο όργανο με την «ελπίδα» ότι μπορεί να το ακούσεις τώρα.
Άρα αν θεραπεύσουμε με την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια ένα σύμπτωμα π.χ. την δυσλειτουργία του θυρεοειδούς τότε συμβάλουμε και εμείς στο να φιμωθεί η σοφή φωνή του σώματος σου. Και εκεί δεν θέλουμε να είμαστε συνεργοί στον βιασμό του οποιουδήποτε σώματος και κατ' ακολουθία ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΜΕ! Ακούμε όμως το σώμα και μαζί με εμάς το ακούς και εσύ. Και τότε είναι στην δική σου ευθύνη να ακολουθήσεις αυτό που σου λέει ή να το αγνοήσεις και να υποφέρεις...
Αν θέλεις λοιπόν να θεραπεύσεις εσύ τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο τον θυρεοειδή σου, τότε δοκίμασε και κάνε μερικές συνεδρίες Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας για να βρεις την υγεία σου και να μην χρειάζεται να αρρωσταίνει το σώμα πρώτα και μετά να τρέχεις να βρεις την υγεία σου.
Με την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια μπαίνεις στην διαδικασία να κατανοήσεις τον εαυτό σου και την σύνδεση με το σώμα σου και να αρχίσεις να υποστηρίζεις την ΣΥΝΟΧΗ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στο σώμα σου, ώστε όλα τα όργανα και τα κύτταρα να συνεργάζονται για το ΚΑΛΟ του ΟΛΟΥ.

 

< Επιστροφή
ΕΠΑΝΩ