neocranio

Πως ο Κριτής μέσα σου σε αρρωσταίνει!

08.11.2016
Παρατήρησε τον Κριτή σου και θα βρεις τον δρόμο της υγείας σου!

Εμπειρίες από τα σεμινάρια  Αυτογνωσίας και προσωπικής Εξέλιξης zENCOUNTER και από την εκπαίδευση και τις Συνεδρίες της Νέο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν μπορούμε να απολαύσουμε πολλές στιγμές της ζωής μας. Γιατί δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι με τον εαυτό  μας και με αυτά που έχουμε κατορθώσει μέχρι τώρα! Πάντα κάποιος μέσα μας μας ωθεί στην “μη ικανοποίηση”. Σαν να τρέχουμε έναν Μαραθώνιο δρόμο και φτάνοντας στο τέρμα του δρόμου καταπονημένοι να μας λένε ότι τώρα αρχίζει ο Μαραθώνιος… Ποτέ δεν είμαστε αρκετοί!

Αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνεχώς εξουθενωμένοι. Τις περισσότερες φορές δεν το καταλαβαίνεις γιατί δεν έχεις ενσυνείδηση του τώρα σου. Νομίζεις ότι είσαι κουρασμένος λόγω του άγχους και της δουλειάς σου. Δεν έχεις καταλάβει ότι από την στιγμή που ξυπνάς ο Κριτής σου έχει ήδη ξυπνήσει και σε περιμένει στην άκρη του κρεβατιού σου και αρχίζει την επίθεση ότι «πάλι άργησες και τεμπελιάζεις». Και είναι αυτός ο ίδιος που το βράδυ σε έχει πείσει να βάλεις το ξυπνητήρι σου 15 λεπτά αργότερα γιατί είσαι κουρασμένη, -ος. Όχι ότι ο Κριτής μας δεν είναι αναγκαίος μερικές φορές. Τον χρειαζόμαστε π.χ. να μας υπενθυμίζει ότι αν βγούμε γυμνοί στον δρόμο θα πληγωθούμε και θα τιμωρηθούμε.
Ο Κριτής σου είναι σαν το λάδι που κολυμπά πάνω στο νερό. Πάντα επιπλέει. Πάντα έχει δίκαιο. Το κίνητρό του είναι ένα: να σε προστατέψει από τις κακοτοπιές που γι’ αυτόν είναι να μην πληγωθείς. Μην τυχόν και μας κρίνουν οι άλλοι εκεί έξω και πληγωθούμε. Σαν να μην επιτρέπεται να πληγωθούμε.
Με αυτή την νοοτροπία της κοινωνίας θεριεύει ο ΚΡΙΤΗΣ μέσα σου. Το κυρίως μέλημά του είναι να μην πληγωθεί το μικρό παιδί. Να είναι προστατευμένο. Αυτός θρέφεται και συντηρείται από τις αρχές και τους φόβους των γονιών μας οι οποίοι φροντίζουν να μάθουμε να κινούμαστε σε ένα πολύ στενό πλαίσιο ορίων. Εμείς ακολουθούμε τις εντολές τους υπάκουα γιατί για το μικρό παιδί η αγάπη και η προσοχή των γονιών μας στο να γίνουμε αρεστοί και «ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ» είναι μια υπέρτατη ανάγκη. Αν είσαι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ θα πάρεις ένα δωράκι ή και όχι αλλά τουλάχιστον δεν θα τιμωρηθείς! Μεγαλώνοντας φροντίζεις σαν ενήλικας πλέον να τροφοδοτείς τον Κριτή με πληροφορίες ως προς το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις για να μην κριθείς και πληγωθείς.
Οι άνθρωποι σήμερα προσπαθούν να αποφύγουν τον πόνο στην ζωή τους και στην καθημερινότητά τους. Ποιος είπε ότι ο πόνος και το πλήγωμα δεν θα πρέπει να υπάρχει; Μήπως δεν ερχόμαστε στην ζωή με τον πόνο της γέννας μας και ακούμε και νοιώθουμε τον πόνο της μάνας μας την ώρα του τοκετού; Μήπως δεν έχουμε κάνει όλοι την εμπειρία ότι μόνο μετά από κάποια τραυματική εμπειρία και πόνο π.χ. μιας αποτυχίας ή χωρισμού από μια σχέση, ενηλικιωθήκαμε και γίναμε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες;  
 
Δεν είμαστε μικρά παιδιά πλέον! Είμαστε ενήλικοι και σαν ενήλικοι δεν έχουμε την ανάγκη να είμαστε συνεχώς αρεστοί σε όλους. Ο Κριτής σου όμως σε κρίνει συνεχώς έχοντας στο πρόγραμμα ότι είσαι ακόμη μικρό παιδί και πρέπει να σε προστατέψει. Συγκρίνει συνεχώς την κάθε κίνησή σου με το μακρινό σου παρελθόν. Και εσύ είσαι συνεχώς σε μια στάση άμυνας και ο αμυνόμενος φυσικά αργά ή γρήγορα κουράζεται και αδειάζει από ζωτική ενέργεια.

Συμπτώματα των ενεργειών του Κριτή σου

Το άδειασμα από την ζωτική σου ενέργεια το νοιώθεις κυρίως στα πόδια και στην κοιλιά σου. Σαν να έχει κοπεί το σώμα σου στα δυο. Σαν να μην έχεις αίσθηση του σώματός σου από το ηλιακό πλέγμα και κάτω. Γεμίζεις με εντάσεις στην πλάτη, στους ώμους, στα χέρια και οι μασητήρες σου πονούν και η αναπνοή σου γίνεται ρηχή και σου λείπει οξυγόνο. Όλα ενδείξεις ότι ο Κριτής σου σε πυροβολεί ή ήδη «έκανε την δουλειά του».
Και συνεχώς προσπαθείς να δικαιολογηθείς μέσα σου και απέναντί στον Κριτή σου, ότι δεν το έκανες επίτηδες και ότι θα προσέξεις στο εξής περισσότερο. Ο Κριτής έχει πάντα το πάνω χέρι γιατί έχει πάντα να κάνει με το παιδί το οποίο θέλει να είναι ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ για να αγαπηθεί. Και ποτέ δεν παίρνεις ένα μπράβο και πάντα αυτό το μικρό παιδί θέλει να γίνει ακόμη καλύτερο για να πάρει προσοχή και αγάπη και εκτίμηση. Έτσι είναι συνεχώς χρεωμένο και πρέπει να ξεχρεώσει.
Όταν νοιώσεις άδειος από ενέργεια και ρουφηγμένος αφουγκράσου λίγο ποιόν πήχη δεν μπόρεσες να πηδήξεις λίγο πριν ή ολόκληρη την μέρα σου και θα δεις ότι συμπεριφέρθηκες σαν τον μικρό ή την μικρή μέσα σου και όχι σαν τον ενήλικο ή την ενήλικη. Ενηλικιώσου και ο Κριτής δεν θα έχει μεγάλο πάτημα για να σε ρουφήξει. Ο Κριτής σου ζει από την δική σου ενέργεια και όσο του την δίνεις απλόχερα τόσο θεριεύει.
Άνθρωπος χωρίς ενέργεια γίνεται αργά αργά άρρωστος και υποτονικός. Η αρρώστια σου είναι προγραμματισμένη από καιρό.
Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία με τον άμεσο τρόπο που εφαρμόζουμε μπορεί να βρει ο κάθε θεραπευόμενος την πραγματική του Αλήθεια. Μέσω του Θεραπευτικού Διαλόγου έχει πρόσβαση στις  αλήθειες του και στα προγράμματά του και μπορεί να απελευθερωθεί μια για πάντα – αν το θέλεις - από τους πυροβολισμούς του Κριτή του.
Και αν θέλεις ένα πραγματικό Εργαλείο στα χέρια σου έλα σε ένα σεμινάριο ENCOUNTER που προσφέρουμε κατά καιρούς και θα μάθεις να Ζεις και να ορίζεις εσύ την ευτυχία και την υγεία σου.
 
ΕΠΑΝΩ