neocranio

Το Άγγιγμα και η Μαγεία του αγγίγματος της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας!

21.01.2021
Η μαγεία του αγγίγματος της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας!
 
Από την όγδοη εβδομάδα της κύησης αναπτύσσεται στο έμβρυο η αφή του και μπορεί να πάρει πολλές πληροφορίες μέσα από το ΑΓΓΙΓΜΑ στην κοιλιά της μητέρας του. Όταν το χέρι της μητέρας χαϊδεύει την κοιλιά της το έμβρυο παίρνει το μήνυμα της φροντίδας, του νοιαξήματος και της αγάπης. Ηρεμεί και γαληνεύει! Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο πατέρας χαϊδεύει την κοιλιά της συντρόφου του.
Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου με μια επιφάνεια 1,7 – 2 τετραγωνικά μέτρα. Ότι αγγίζουμε και μας αγγίζει κάποιος, διαβιβάζει πληροφορίες στον εγκέφαλο και εκεί διοχετεύεται στα κέντρα διαχείρισης και αντίδρασης του εγκεφάλου. Σε όλη την επιφάνεια του δέρματός μας είναι μοιρασμένοι περίπου 20 εκατομμύρια αισθητήρες και νευροδιαβιβαστές οι οποίοι φροντίζουν να φτάσει άμεσα η πληροφορία του αγγίγματος και της πρόθεσης αυτού του αγγίγματος, στον εγκέφαλό μας.
Η αφή της οποίας το αισθητήριο όργανο είναι το δέρμα μας είναι από τις πρώτες αισθήσεις που εξελίσσονται στο έμβρυο και το μωρό.
Πρόωρα μωράκια παίρνουν πολύ γρηγορότερα βάρος όταν αγγίζονται και χαϊδεύονται σε σύγκριση με εκείνα που δέχονται λιγότερο ή καθόλου άγγιγμα.


 
Το άγγιγμα είναι η κοινή γλώσσα που όλοι μιλάνε σε όλους τους πολιτισμούς του κόσμου και όλοι την καταλαβαίνουν.

Τι συμβαίνει όμως όταν μας αγγίζει κάποιος;
 
Όταν μας αγγίζει κάποιος απαλά στα χέρια, στο μπράτσο μας στην πλάτη μας ή μας αγκαλιάζει, τότε πυροδοτείτε μέσω του εγκεφάλου μας η παραγωγή των δύο ορμονώ
ν:

- Ωκιτοκίνη, δηλαδή η «ορμόνη της Αγάπης» της ευτυχίας και η
- Σεροτονίνη ή αλλιώς η «ορμόνη της στοργικότητας».

Και οι δύο ορμόνες αυτές φροντίζουν να μειωθεί άμεσα το στρες στο σώμα διακόπτοντας την παραγωγή της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης. Ταυτόχρονα όμως κατεβάζει την αρτηριακή πίεση, μειώνεται ο σφυγμός και στηρίζεται πολύ το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Φόβοι και φοβίες αποσύρονται. Δημιουργούνται δηλαδή όλες οι προϋποθέσεις για να νιώσουμε εμπιστοσύνη σε εμάς και στην ύπαρξη εν γένει και το αμέσως επόμενο ακόλουθο είναι να μπει το σώμα στην διαδικασία να Αυτό-θεραπευτεί.
Από εμάς τους ίδιους εξαρτάται λοιπόν κατά πόσο επιτρέπουμε να μας αγγίξουν οι γύρο μας. Στέρηση του αγγίγματος οδηγεί τον άνθρωπο σε ασθένεια και ψυχικό πόνο. Πολλές δερματικές παθήσεις, ανορεξία, άσθμα και ακόμη και Alzheimer, έχουν σαν ρίζα το μη άγγιγμα ή χάδι στην βρεφική ηλικία.

Το άγγιγμα είναι μια πολλή βαθιά ανθρώπινη ανάγκη. Μέσω του αγγίγματος νοιώθουμε ότι είμαστε ζωντανοί και μεγαλώνει η αυτοεκτίμησή μας και έτσι δρα θεραπευτικά για το σώμα διότι ένα απαλό άγγιγμα είναι ένδειξη σεβασμού και στήριξης. Είναι από τα σπουδαιότερα στοιχεία επικοινωνίας μας και είναι επίσης από τις πλουσιότερες δυνατότητες έκφρασής μας.
 
Τι συμβαίνει όταν δεν αγγίζουμε και δεν αγγιζόμαστε;
 
Στέρηση του αγγίγματος σημαίνει για εμάς και για το σώμα μας μη φροντίδα μη νοιάξιμο. Σημαίνει δεν αξίζω. Δημιουργείτε με λίγα λόγια το υπόβαθρο για αρρώστιες και ψυχικές διαταραχές. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα οι άνθρωποι ξεχνούν σιγά σιγά να αγγίζουν και να αγγίζονται. Και όσο μεγαλώνουμε το άγγιγμα περιορίζεται μόνο στα πλαίσια μιας σχέσης και αυτό ΑΝ! και σε όλη την υπόλοιπη καθημερινότητά μας το στερούμε από τον εαυτό μας. Αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αίσθηση της μοναξιάς και της δυστυχίας. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν να αγγιχτούν για πολλά χρόνια. Για να έχουμε όμως ψυχική και συναισθηματική υγεία χρειαζόμαστε το άγγιγμα περισσότερο από την τροφή μερικές φορές. Πολλοί φίλοι και στο ευρύτερο περιβάλλον μας παραπονιούνται για την υψηλή και αδικαιολόγητη πίεση, για το ότι παρ’ όλο που παίρνουν το χάπι για να μειωθεί η πίεση πολλές φορές δεν βελτιώνεται η κατάστασή τους. Παραπονιούνται ότι είναι ευάλωτοι σε διάφορες ασθένειες και ας είναι αυτές μια γρίπη που δεν αποθεραπεύεται γρήγορα, και αν ρωτήσουμε λίγο πιο εν βάθη, υπάρχει μια υστέρηση αγγίγματος και επαφής που τους κάνει να είναι γκρινιάρηδες και να αρρωσταίνουν συχνότερα από πριν μερικά χρόνια όταν είχαν επαφή αγγίγματος με άλλους ανθρώπους.
Το άγγιγμα λοιπόν δεν είναι μόνο μια μοναδική γλώσσα επικοινωνίας αλλά είναι και θεραπεία. Ένα άγγιγμα μεταφράζεται από τον εγκέφαλο σαν ένα μήνυμα σύνδεσης, επικοινωνίας και απελευθέρωσης από προβλήματα και στεναχώριες. Τα κέντρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για να βρεθεί μια λύση άμεσα χαλαρώνουν γιατί το απαλό άγγιγμα είναι σαν να δηλώνει “εγώ είμαι μαζί σου έχεις σύντροφο ή ακόμη και συνοδοιπόρο!”
 
Τι ρόλο παίζει η πρόθεση ενός αγγίγματος;
 
Το άγγιγμα όπως το αναφέραμε γενικά είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο και για το σώμα του. Η πρόθεση ενός αγγίγματος όμως από την άλλη αφυπνίζει και μηχανισμούς άμυνας και «προσοχή!», αν το άγγιγμα έχει σκοπό που είναι πέραν από την συμπαράσταση και τον σεβασμό στην αλήθεια του αγγιζόμενου. Εκεί ενεργοποιούνται άμυνες! Μη τυχών και είναι παρεμβατικό το άγγιγμα και λύσει μπλοκαρίσματα σωματικά και ψυχολογικά, τα οποία δεν αντέχει το άτομο να ξαναθυμηθεί ή να ξαναζήσει. Ή όταν υπάρχουν τραύματα αποθηκευμένα στο σώμα, μπορεί ένα άγγιγμα με συγκεκριμένη πρόθεση (π.χ. η πρόθεση να θεραπεύσει), να αφυπνίσει την αίσθηση του κινδύνου και αν αυτό το αγνοήσει ο “θεραπευτής” να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και περαιτέρω τραύματα στον “θεραπευόμενο”.
 
Το άγγιγμα στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και στις συνεδρίες μας!
 
Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία το πρώτο πράγμα που διδάσκονται οι μαθητές μας είναι να ξεκαθαρίσουν την πρόθεσή τους πριν ακόμη αγγίξουν ένα σώμα. Με άλλα λόγια διαμηνύουμε στο σώμα του θεραπευόμενου/Ταξιδιώτη τον Σεβασμό μας και την πρόθεσή μας ότι θα το ακολουθήσουμε όποιον δρόμο αυτό θα διαλέξει για να αυτοθεραπευτεί και δεν θα παρέμβουμε να βάλουμε την δική μας σάλτσα και την «γνώση» μας. Δεν θα το κρίνουμε, δεν θα κάνουμε Διάγνωση, δεν θα το βοηθήσουμε και δεν θα το θεραπεύσουμε εμείς.
Προτρέπουμε όμως το σώμα να βρει την υγεία και ισορροπία μόνο του. Γιατί αυτή η Σοφία και Γνώση υπάρχει στο κάθε σώμα. Και το σώμα ξέρει! Το υποσυνείδητο παίρνει το μήνυμάμας και σε πρώτη φάση «ελεγχόμαστε» από το Ασυνείδητο αν η πρόθεση την οποία δηλώσαμε στο ξεκίνημα της συνεδρίας, την μεταφέρουμε και στο άγγιγμά  μας. Αν το άγγιγμά μας, που είναι μια επαφή με βάρος όσο το βάρος ενός "πούπουλου" και δηλώνει στο σώμα με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό και ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, τότε το σώμα αρχίζει να ξετυλίγει αυτό που θέλει να θεραπεύσει με το συγκεκριμένο άγγιγμα. Συναισθήματα ξεδιπλώνονται ή αναδύονται, δάκρυα λύπης και συγκίνησης τρέχουν, την στιγμή που το σώμα λύνει μπλοκαρίσματα και κόμπους και το σώμα λυτρώνεται και θεραπεύεται. Το σώμα οδηγεί τον Ταξιδιώτη στο μέρος εκείνο όπου θα βρει λύτρωση για το τραύμα το οποίο με το συγκεκριμένο άγγιγμα ήρθε στην επιφάνεια. Η κατανόηση του Ταξιδιώτη για τις αδυναμίες του και για την διαχείριση των τραυματικών εμπειριών του στο παρελθόν φέρνει θεραπεία. Κατανόηση και αποδοχή είναι ο δρόμος της καρδιάς. Αυτή φροντίζει να αγκαλιάσουμε όλοι μας τον τραυματισμένο μας εαυτό και ας μη μας άρεσε αυτός μέχρι τώρα, γιατί μας δίδαξαν ότι είναι αδυναμία. Το σώμα που συντροφεύεται με ένα τέτοιο άγγιγμα αποδοχής ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΎΕΤΑΙ. Και δεν χρειάζεται να το θεραπεύσει κάποιος «Θεραπευτής» ο οποίος (από εμπειρία το λέμε), νομίζει ότι θεραπεύει τους άλλους, αλλά είναι ανίκανος να βρει θεραπεία για τον εαυτό του και δεν ξέρει τι να κάνει…και τότε έρχετε σε μας!
 
Η προτροπή μας λοιπόν σε όλους είναι:
Αγγίξτε, αγκαλιάστε και αφήστε να σας αγγίζουν και να σας αγκαλιάζουν οι άνθρωποι γύρο σας. Αυτό σίγουρα ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ!!!
 

 

ΕΠΑΝΩ