neocranio

Η φιλοσοφια της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας

Η Φιλοσοφία της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας μέσα από τα τα βιώματά των Σεμιναρίων και των συνεδριών μας

Στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια δεν υπάρχουν οι όροι "Θεραπευτής'' και "Θεραπευόμενος'' αλλά θεωρούμε τους εαυτούς μας "Συνοδοιπόρους'' στο ταξίδι επίγνωσης που κάνει ο "Ταξιδιώτης'' - κατά την καθομιλουμένη ο Θεραπευόμενος - στο σώμα του καθώς επίσης και στις τραυματικές εμπειρίες της ζωής του.

Για μας στην Νέο-Κρανιοϊερή θεραπεία, αυτές οι τραυματικές εμπειρίες αφήνουν τα ανεξίτηλα αποτυπώματά τους υπό μορφήν τραυμάτων, πόνων, χρόνιων εντάσεων, φόβων κτλ. στο σώμα. Σαν Συνοδοιπόροι/(Θεραπευτές), είμαστε ανοιχτοί στον Ταξιδιώτη/Θεραπευόμενο και έχουμε αποδοχή και κατανόηση για όσα συμβαίνουν στο σώμα που αγγίζουν τα χέρια μας.

 

Στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια εμείς είμαστε εντελώς απλά "παρόντες'' και με το άγγιγμά μας στέλνουμε μέσω των χεριών μας το μήνυμα στο σώμα ότι «σε σέβομαι, εσύ οδηγείς το Ταξίδι. Όταν χρειαστείς την συμπαράστασή μου είμαι παρών, όπου με χρειάζεσαι».
Φιλοσοφία μας στην Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι η μη παρεμβατική παρουσία μας, η οποία ενθαρρύνει το σώμα να εκφραστεί. Έτσι ο Ταξιδιώτης μπορεί να ανακαλύψει και να ιχνηλατήσει τον εαυτό του - ώστε να γίνει ένας καλύτερος και πιο αυθεντικός άνθρωπος. Να μπορεί δηλαδή να κατανοήσει, να συνειδητοποιήσει, να αναγνωρίζει, να αισθάνεται περισσότερο τον εαυτό του, να νιώθει έντονα την ύπαρξή του και να βιώσει το δυναμικό που υπάρχει μέσα του.
Η φιλοσοφία της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας είναι πολύ επαναστατική και καινούρια διότι φέρνει μέσα από την αμεσότητα της επικοινωνίας του Ταξιδιώτη με το ίδιο του το σώμα πολύ Κατανόηση και δεν δαιμονοποιείτε το σώμα. Βάση της Φιλοσοφίας της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας δεν είναι κάποιος άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους υπεύθυνος για την οποιαδήποτε ασθένεια ή πόνο μας. Εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που προκαλούμε με την συμπεριφορά μας ίσως και ασυνείδητα με τον τρόπο που ζούμε την οποιαδήποτε ασθένεια η πόνο.
Η Νέο-Κρανιοιερη Θεραπεια είναι αποκαλυπτική και αποτελεσματική. Ανταποκρίνεται σε όσους θέλουν να πάρουν οι ίδιοι την υπευθυνότητα της υγείας στα χέρια τους και δεν θεωρούν τον εαυτό τους Θύμα μιας ασθένειας ή μιας σωματικής δυσλειτουργίας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως καταφεύγουν σε όσους υπόσχονται ότι θα τους κάνουν καλά και θα επιδιορθώσουν το ένα ή το άλλο τους πρόβλημα. Είναι πιο εύκολο να πληρώσουν άλλους για να τους κάνουν καλά, παρά να κάνουν κάτι οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Αυτό όμως έχει την μορφή της επιφανειακής ή πρόσκαιρης επιδιόρθωσης κάποιου σωματικού ή ψυχολογικού προβλήματος, το οποίο στην ουσία δεν λύνεται αλλά σκεπάζεται και κουκουλώνεται. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν έχει την δυνατότητα να εκφραστεί. Να πει δηλαδή στον Ταξιδιώτη το "ιστορικό" του. Το θέμα της ασθένειας απλώς εφησυχάζετε ή μάλλον αποστομώνεται κατά κάποιον τρόπο, ώσπου να ξαναεμφανιστεί κάπου αλλού αργότερα με πιο βαριά μορφή.
Για να θεραπευτώ λοιπόν είναι καλό να αναρωτηθώ ειλικρινά "θέλω να θεραπευτώ;" και "τι θέλω να κάνω εγώ για την υγεία μου".

Στη Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία το κάθε σώμα του καθενός μας είναι ένας ξεχωριστός δάσκαλος, ο οποίος έρχεται να διδάξει μια καινούρια αλήθεια και έναν εντελώς νέο ΔΙΚΟ του μοναδικό  δρόμο ίασης.
Το σώμα είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Όλον, με τη "Μακρά Παλίρροια" του Σύμπαντος και γνωρίζει πάντα τον δρόμο που οδηγεί στην ίαση, την ισορροπία και την ειρήνη.
Η φιλοσοφία μας της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας φέρνει τον άνθρωπο κοντά στην Μοναδική Δική του Αλήθεια και αυτός που ζει την Αλήθεια του, απλά "δεν αρρωσταίνει"!
Ο πόνος δεν είναι είδος προς καταπολέμηση, αλλά είναι η Θύρα για να βρούμε την υγεία μας μέσα από αυτόν. Δικός μας είναι και φέρνει πάντα μαζί του μία ή όλη την αλήθεια μας, που αν την ακούσουμε και διαβούμε τον δρόμο που μας αποκαλύπτει τότε δεν έχει λόγο να υπάρχει. Με απλά λόγια το σώμα μας λέει με κάθε πόνο που εμφανίζει ότι "δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ άλλο".
Το άγγιγμά μας είναι ένα απαλό, ήπιο και μη παρεμβατικό με 2 έως 5 γραμμάρια οπουδήποτε στο σώμα. Είναι Σιωπή, Ησυχία, Γαλήνη, Διαλογισμός και Ειρήνη. Δεν είναι διάγνωση και "ξέρω", δεν είναι "κρίνω" το σώμα σου τι είναι σωστό και τι λάθος! Το άγγιγμά μας είναι όπως ο Dr. Sutherland συνήθιζε να λέει "".
Το άγγιγμα της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας είναι μια πολύ βαθιά εμπειρία και του Ταξιδιώτη/θεραπευόμενου αλλά και του Συνοδοιπόρου/θεραπευτή, η οποία συμβάλλει στην αφύπνιση του θεραπευτικού δυναμικού του ίδιου του θεραπευόμενου και κατ’ ακολουθία στην Αυτοΐασή του.

ΕΠΑΝΩ