neocranio

Πως εφαρμόζεται η Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια

Για μας στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπείας, δεν υπάρχουν ορισμοί όπως: Ασθενής, Ασθένεια και Θεραπευτής. Για μας υπάρχει αντ' αυτού ο Ταξιδιώτης, το Θέμα του και ο Συνοδοιπόρος.

Μία συνεδρία της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας αρχίζει πάντα με απαλά αγγίγματα 2-5 γραμμαρίων στο σώμα. Αυτό το πολύ απαλό άγγιγμα εκπέμπει το μήνυμα στο σώμα του Ταξιδιώτη /Θεραπευόμενου "Σε σέβομαι και σ' ακούω μόνο". Έτσι χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια αφυπνίζεται η εμπιστοσύνη του Ταξιδιώτη προς τον Συνοδοιπόρο του. Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία εφαρμόζεται σε όλους τους ανθρώπους, από νεογέννητα μωρά, μικρά παιδιά, ενήλικες μέχρι και άτομα μεγάλης ηλικίας καθώς επίσης και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κώμα.
Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεία και η Πρόθεση

Στην Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία τα χέρια μας δηλώνουν με ποια πρόθεση θα αγγίξουν και  στέλνουν το μήνυμα στο σώμα "Εσύ Σώμα γνωρίζεις τον δρόμο που οδηγεί στην ισορροπία και υγεία σου. Εγώ έχω χρόνο και περιμένω όποτε Εσύ αποφασίσεις να κάνεις ένα βήμα που οδηγεί στην πρότερη υγιή σου κατάσταση''. Έτσι σιγά σιγά επέρχεται μια χαλάρωση, το νευρικό σύστημα αρχίζει να ηρεμεί και το σώμα παίρνει θάρρος και ανοίγεται.
Με αυτή την πρόθεση του Συνοδοιπόρου της Νέο-Κρανιοϊερής Θεραπείας αργά και σταθερά μας οδηγεί το σώμα   "στον χώρο εκείνον", όπου τραύματα αρχίζουν να αναδύονται στην επιφάνεια. Τραύματα του παρελθόντος τα οποία έχουν αποθηκευτεί στο σώμα και αποτελούν ένα μεγάλο βάρος γι' αυτό. Εδώ θα πρέπει να ειπωθεί ότι το σώμα είναι εκείνο που επιλέγει το τραύμα από το οποίο θέλει να απαλλαγεί τώρα, σήμερα και γνωρίζει ότι ο Ταξιδιώτης μπορεί να το "δουλέψει", να δει δηλαδή πχ. πόσο πληγώθηκε και πόσο ίσως λυτρωτικό είναι να εκφράσει προς τα έξω αυτό που του συμβαίνει. Μερικές φορές αρκεί αυτό και μόνον ενώ άλλες φορές μπορεί το σώμα του το ίδιο να του δείξει τον δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση από το βάρος ενός τραύματος. Συμβαίνει μερικές φορές μια συνεδρία να έχει έναν "Απόηχο" και μέχρι και 10 ημέρες μετά. Δηλαδή να έρθει η Επίγνωση μετά από μερικές ημέρες και αυτή να είναι η στιγμή που το σώμα θεραπεύει Εαυτόν.

  • Για μας στην Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια είναι πεποίθηση ότι το σώμα μας και μόνο αυτό, γνωρίζει  πόσο υποφέρει από το βάρος ενός τραύματος, που μπορεί να είναι παλιό ατύχημα ή μία οδυνηρή εμπειρία του παρελθόντος. Πολλές φορές δε μας εκδηλώνει  και τον τρόπο που θέλει να απαλλαχτεί από το τραύμα αυτό.
Ο Ρόλος του Συνοδοιπόρου της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας

Εμείς σαν Συνοδοιπόροι είμαστε παρόντες και με το άγγιγμά μας στέλνουμε έμμεσα το μήνυμα στο σώμα ότι "σε σέβομαι, εσύ οδηγείς το ταξίδι, όταν χρειαστείς την συμπαράστασή μου είμαι παρών, όπου με χρειάζεσαι". Η παρουσία μας ενθαρρύνει το σώμα να οδηγήσει αυτό το θέμα της συνεδρίας. Ο Ταξιδιώτης βοηθιέται να ανακαλύψει και να ιχνηλατήσει τον εαυτό του - όχι μόνο για να γίνει ένας αυθεντικότερος άνθρωπος, αλλά και να μπορεί να κατανοεί τον εαυτό του, να συνειδητοποιεί, να αναγνωρίζει, να αισθάνεται περισσότερο, να νοιώθει έντονα την ύπαρξή του και να βιώσει το δυναμικό που υπάρχει μέσα του-.
Ο καλός Συνοδοιπόρος της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας, δεν διορθώνει, δεν παρεμβαίνει, δεν θεραπεύει τον λεγόμενο ασθενή, απλά είναι παρών στο ταξίδι της ανακάλυψης της αλήθειας του ταξιδιώτη. Και αυτό γίνεται κατά την διάρκεια της συνεδρίας μέσω της Επίγνωσης που επέρχεται με τον Θεραπευτικό Διάλογο.
Στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία ο Συνοδοιπόρος/Θεραπευτής θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε χρόνο και να μην βιάζεται. Ο ιδανικός χρόνος μιας συνεδρίας είναι μεταξύ 65 και 75 λεπτά. Συνεδρίες που γίνονται σε λιγότερο από 60 λεπτά θεωρείται σαν μια μορφή βιασμού του σώματος, έτσι δεν εξυπηρετείται η θεραπεία του ατόμου αλλά άλλοι σκοποί αλλά καθαρά κερδοσκοπικοί. Με λίγα λόγια ο Θεραπευτής θέλει να βγάλει λεφτά κάνοντας πολλές σύντομες συνεδρίες και να έχει εξαρτημένο τον Θεραπευόμενο από αυτόν!

Επισημαίνουμε εδώ ότι:

  • Την θεραπεία την κάνει ο ταξιδιώτης μόνος του γιατί αυτός θα αποφασίσει αν θα εισακούσει ή αν θα συλλάβει τα μηνύματα του σώματός του. Είναι μεγάλη αλαζονεία να λέει ο θεραπευτής ότι θεραπεύει. Είναι σαν να επωμίζεσαι από κάθε άτομο επιπλέον φορτίο. Πόσο μπορούσε κάποιος να αντέξει...

Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι «Συναισθάνομαι, Κατανοώ, Συνυπάρχω, δεν έχω προσδοκίες». Αφήνουμε να εμφανιστούν στην επιφάνεια κατά την διάρκεια της συνεδρίας παλιά θέματα ή τραύματα, να λυθούν πόνοι και εντάσεις, να επέλθει χαλάρωση στον πυρήνα της ύπαρξης του Ταξιδιώτη και να δημιουργηθεί χώρος για ειρήνη και θεραπεία. Τα χέρια μας  που αγγίζουν το σώμα, είναι σαν "άγκυρες" για το σώμα και το μη συνειδητό μέρος του Ταξιδιώτη, οι οποίες σταθεροποιούν με την παρουσία τους το «καράβι». Τα χέρια προσδίδουν ασφάλεια στον Ταξιδιώτη να βρει και να διεισδύσει  αργά και σταθερά στις πιο βαθιές αλήθειες, που είναι κρυμμένες μέσα του. Αν αποδεχτεί τις όποιες Αλήθειες του θα βρει την Λύτρωση του μια για πάντα.
Τα χέρια αφομοιώνουν τι συμβαίνει στο επίπεδο των ιστών και η μη παρεμβατική παρουσία μας ανοίγει τον χώρο εκείνον που μπορεί να εξαφανίσει μια για πάντα ένα "θέμα".

Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια και το Αποτέλεσμα της συνεδρίας

  • Ο νεωτερισμός της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας είναι ότι σήμερα δουλεύουμε ολιστικά, με όλο το σώμα του ανθρώπου, το πνεύμα και τα συναισθήματά του. Η Νεο-Κρανιοϊερή Θεραπεία είναι ο δρόμος της Καρδιάς, η οποία στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι ο Μοναδικός Λυτρωτής και Οδηγός προς τη Γαλήνη την ισορροπία και την Αγάπη στον άνθρωπο.
Το δώρο ή το "Αποτέλεσμα" του ταξιδιού μπορεί να είναι εξαγνισμός, χαλάρωση, υγεία και η χαρά του «υπάρχω». Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία δεν είναι λοιπόν μια ακόμη θεραπευτική μέθοδος που διευρύνει την γκάμα των διπλωμάτων στο γραφείο του θεραπευτή αλλά είναι κάτι που πλάθει ή αλλάζει, διαμορφώνει ανθρώπους, ξεκινώντας από τον ίδιο τον θεραπευτή, διεισδύει δε σ' όλα τα επίπεδα, που αναφέραμε παραπάνω και γίνεται τρόπος ζωής.
 
Η Νεο-Κρανιοϊερή Θεραπεία εμπεριέχει ως βασικό της στοιχείο, τον ΚρανιοIερό Ρυθμό (ΚΙΡ), πάνω στον οποίο στηρίζεται και η ολιστική προσέγγιση σε όλα τα επίπεδα του ατόμου. Ο ΚρανιοΙερός Ρυθμός δημιουργείται από την συνεχή αυξομείωση του όγκου του εγκεφαλονωτιαίου υγρού το οποίο κινείται εντός των μηνίγγων και γύρω από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. Ο ΚρανιοΙερός Ρυθμός έχει την ιδιομορφία να παύει όταν το σώμα μπαίνει στη διαδικασία αυτοθεραπείας.
Αυτό σημαίνει ότι σε σωματικό επίπεδο απελευθερώνεται κάποια ένταση ή το σώμα επανακτά μια ισορροπία ή λύνεται κάποια τραυματική εμπειρία που έχει ψυχολογικό υπόβαθρο και αποτυπώνεται όμως στο σώμα σαν χρόνια πάθηση.
  • Στην διάρκεια μιας συνεδρίας Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας ο ΚρανιοΙερός Ρυθμός μένει σε παύση όσο τη διαρκεί μια  αυτοθεραπευτική διαδικασία. Έτσι ο συνοδοιπόρος που έχει ευαισθητοποιηθεί στη διάρκεια της εκπαίδευσής του στο να ψηλαφίζει τον ΚρανιοΙερό Ρυθμό, γνωρίζει αν συμβαίνει αυτοθεραπεία και πόση είναι η διάρκειά της. Αυτό είναι ένα στοιχείο μοναδικό στην θεραπευτική, που δεν το έχει καμιά άλλη θεραπεία.
Βασική αρχή για μας είναι ότι δεν υπάρχει σκοπός και δεν επιζητούμε το αποτέλεσμα. Ο δρόμος ή μάλλον η πορεία κατά την διάρκεια της συνεδρίας είναι αυτό που μας ενδιαφέρει αλλά προ πάντων μας ενδιαφέρει να καταλάβει ο Ταξιδιώτης την δική του ευθύνη και στον πόνο ή την πάθηση του αλλά και στην κατάκτηση της Υγείας του μετά.

 

ΕΠΑΝΩ