neocranio

Πως θα βρείτε το σωστό κρεβάτι Μασάζ που θέλετε

Τι κρεβάτι μασάζ να πάρω;

Προδιαγραφές για ένα κρεβάτι μασάζ, προτεινόμενες από την εμπειρία μας στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία


Πριν αποφασίσετε να πάρετε ότι πιο φθηνό από κρεβάτια προσφέρει η αγορά καλό θα ήταν να ξέρετε τι θέλετε και για ποιόν σκοπό χρειάζεστε το κρεβάτι που ψάχνετε. Πολλές φορές τα φθηνά κρεβάτια είναι για μια σεζόν. Μετά θα χρειαστείτε να πάρετε άλλο. Το φθηνό το λέει και η λέξη είναι και φθηνή κατασκευή κυρίως από την Κίνα. Τα φθηνά κρεβάτια έχουν πολύ κακής ποιότητας δερματίνη PVC η οποία βρωμάει χημικήλα. Επίσης το Αφρολέξ που χρησιμοποιείτε είναι φθηνό και παρ' όλο που λένε αυτοί που τα προσφέρουν ότι έχει πάχος 5 εκ. μετά από 30-40 μασάζ αγγίζει ο πελάτης σας όταν ξαπλώσει στο ξύλο και δεν είναι και η καλύτερη Card Visit όταν δεν προσφέρετε σ' αυτόν που πληρώνει και το ανάλογο κρεβάτι. Να νοιώσει άνετα και να χαλαρώσει.
Άρα αναφέραμε δυο πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του κρεβατιού μας. Η δερματίνη να είναι PE (Πολυαιθυλένιο) που δεν μυρίζει και δεν χάνει την φόρμα της όσες συνεδρίες και αν κάνετε. Και δεύτερον να έχει Αφρολέξ που σε συνδυασμό με την δερματίνη αν ξαπλώσετε πάνω ή πιέσετε με την γροθιά σας να επανέρχεται στην προτέρα μορφή και σχήμα αμέσως. Αυτό δείχνει ότι το αφρολέξ είναι καλής ποιότητας και θα μείνει στην φόρμα του όσες συνεδρίες και αν κάνετε τα επόμενα χρόνια. Εκτός τούτου αν η θεραπεία που προσφέρεται είναι ήπια τότε θα επικεντρωθείτε στην απόφασή σας για το ποιό κρεβάτι, στην άνεση του πελάτη σας. Να ξαπλώνει δηλαδή σε ένα στρώμα που να τον αγκαλιάζει και θα επιλέξετε ένα κρεβάτι που έχει παχύ Αφρολέξ.
  • Ανθεκτικότητα: Ένα άλλο στοιχείο που θα ήταν καλό να γνωρίζεται είναι η ανθεκτικότητα του κρεβατιού όσον αφορά το δυναμικό βάρος εργασίας. Τι είναι αυτό; Είναι η δύναμη που εφαρμόζεται πάνω στο κρεβάτι όταν εργάζεστε. Τα κρεβάτια στο site μας σας προσφέρουν την ικανότητα να αντέχουν 220 μέχρι και 280 κιλά δυναμικό βάρος εργασίας ανάλογα ποιο θα επιλέξετε, Αυτό δεν έχει καμία σχέση με το στατικό βάρος που μπορεί να αντέξει το κρεβάτι που σημαίνει ότι αν βάλετε μέχρι και 900 κιλά βάρος επάνω χωρίς κίνηση και καλά μοιρασμένο στην επιφάνια του κρεβατιού, αυτό θα το αντέξει.
  • Βάρος του κρεβατιού: Επίσης το βάρος του κρεβατιού έχει μεγάλη σημασία. Πόσο βαρύ είναι το κρεβάτι κατά την μεταφορά του μιας και οι περισσότεροι το χρειάζονται για να το μετακινούν. Και εκεί ένα κιλό περισσότερο ή λιγότερο κάνει την διαφορά εάν είναι να μεταφερθεί σε αρκετή απόσταση από εκεί που έχει παρκάρει κανείς. Εκεί υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την κατασκευή. Υπάρχει η άποψη ότι ένα κρεβάτι Αλουμινίου είναι ελαφρύτερο από ένα ξύλινο. Λάθος γιατί εξαρτάται ποιο κρεβάτι Αλουμινίου! Τα φθηνά κρεβάτια Αλουμινίου δηλαδή αυτά που κοστίζουν γύρο στα 200 Ευρώ είναι πολλές φορές και πιο βαριά από τα ξύλινα. Λένε μερικοί ότι είναι 11 ή 12 κιλά αλλά αν τα ζυγίσει κανείς φτάνουμε μέχρι και τα 17-18 κιλά. Ένα καλό και στέρεο κρεβάτι έχει περίπου βάρος στα 14 κιλά. Υπάρχουν και Αλουμινίου όπως το δικό μας μοντέλο TRAVELLER το οποίο ζυγίζει 11,5 κιλά εγγυημένα αλλά αυτό απεικονίζεται και στην υψηλότερη τιμή του. Ένα ακόμη λάθος είναι ότι το αλουμινένιο κρεβάτι είναι πιο σταθερό από ένα ξύλινο. Το αντίθετο συμβαίνει. Το Αλουμινένιο θα αρχίσει μετά από λίγη χρήση να τρίζει κυρίως εκεί που είναι οι σύνδεσμοι ή οι οπές που περνούν οι βίδες γιατί τι υλικό Αλουμίνιο είναι σχετικά μαλακό.
  • Σταθερότητα: Άλλο στοιχείο για την επιλογή σας θα πρέπει να είναι η σταθερότητα και αυτή εξαρτάται και από τις λεγόμενες "τραβέρσες" αυτά τα ξύλινα σανίδια ας πούμε που ενώνουν τα δυο πόδια στην στενή πλευρά του κρεβατιού. Οι σταθερότερες είναι αυτές που μοιάζουν σαν σανίδα και βρίσκονται στο μέσον περίπου του ύψους των ποδιών. Δίνουν πολύ καλή σταθερότητα στο κρεβάτι αλλά όταν δουλεύει κανείς από την στενή πλευρά του κρεβατιού και μάλιστα καθιστός όπως κάνουμε εμείς στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία πρέπει να ανοίξει τα πόδια του για να μπορεί να έρθει κοντά π.χ. στο κεφάλι του ξαπλωμένου.
 Η άλλη εκδοχή είναι η τραβέρσα να έχει σχήμα σαν καμάρα όπου μπορεί κανείς να περάσει τα πόδια του μέσα από την καμάρα και να είναι αυτά κάτω από το κρεβάτι όταν δουλεύει από την πλευρά του κεφαλιού ή των ποδιών του ξαπλωμένου. Είναι μεγάλη βοήθεια αλλά έχει κάποιο μειονέκτημα στην σταθερότητα του. Αν είναι π.χ. να χρησιμοποιηθεί το κρεβάτι για ΡΕΪΚΙ ή για ήπιες θεραπείες θα προτιμούσα την τραβέρσα σε σχήμα καμάρας. Αν όμως κάνω Ταϋ-Μασάζ ή Σιάτσου ή Rolfing ή Triger κτλ. χρειάζομαι σταθερότητα άλλα θα πάρω την τραβέρσα που είναι φαρδιά και σταθεροποιεί καλά τα πόδια.
 
  • Τσάντα Μεταφοράς: Και ένα τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να προσέξω είναι η τσάντα μεταφοράς να μην είναι φτηνιάρικη αλλά από σταθερό Νάιλον και να έχει καλό και εργονομικό ιμάντα για τον ώμο. Θα πρέπει να προστατεύει καλά το κρεβάτι κατά την μεταφορά.
  • Τρύπα για το πρόσωπο στο κρεβάτι μέσα ή να προτιμήσω το έξτρα κεφαλάρι με το αντίστοιχο μαξιλάρι για το πρόσωπο. Εδώ είναι το έξτρα κεφαλάρι προτιμότερο γιατί οι τρύπες στο κρεβάτι μέσα είναι συνήθως στενές και αφήνουν αποτύπωμα για ώρες στο πρόσωπο του πελάτη, ενώ το μαξιλάρι στο έξτρα κεφαλάρι έχει σχήμα σαν πέταλο και μπορεί να προσαρμοστεί στο μέγεθος του προσώπου του πελάτη.
  • Τιμή: Και κλείνοντας όλα είναι μια ερώτηση των χρημάτων που θέλετε να επενδύσετε! Η ρήση "Παίρνεις ότι πληρώνεις" είναι εντελώς αληθής σ' αυτό το θέμα. Αν θέλω ένα κρεβάτι να το χρησιμοποιώ κάπου κάπου και σπάνια τότε θα επιλέξω ένα φθηνό μοντέλο. Αν όμως το χρησιμοποιώ επαγγελματικά και συχνά τότε σκέφτομαι επαγγελματικά και παίρνω κάτι που θα είναι ευχάριστο για τον πελάτη μου, με καλή Δερματίνη, καλό και παχύ αφρολέξ και καλό ξύλο με αντοχές πολλές και φυσικά θα κοστίσει περισσότερο αλλά θα αντέξει και στον χρόνο.
  • Εμείς προτείνουμε για συχνή και επαγγελματική χρήση να προτιμήσετε το καλύτερο π.χ. το Μοντέλο PhysioOne Classic.
  • Για μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση με σκόντο στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και στην άνεσή σας προτείνουμε το μοντέλο COMFORT OVAL το οποίο έχει καλή αναλογία τιμής/ποιότητας
  • Και αν ψάχνετε ένα κρεβάτι μασάζ πολύ ελαφρύ γιατί θα το κουβαλάτε μακρυά τότε η λύση είναι το μοντέλο EXTRA LITE το οποίο είναι το ελαφρύτερο στην αγορά. Αυτό όμως απεικονίζεται και στην τιμή του διότι σ'αυτο το κρεβατι μασάζ χρησιμοποιούντε υλικά προηγμένης τεχνολογίας.
ΕΠΑΝΩ