neocranio

Άρης και Natasha Εμπνευστές της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας

Άρης Χαντζηνάσιος

Σαν Μηχανολόγος με διδακτορικό που ήμουν θα έπρεπε μια θεραπευτική προσέγγιση να με πείσει ότι έχει απτά αποτελέσματα. Το ίδιο συνέβη και με την ΚρανιοΙερη Θεραπεια. Μπορεί στην διάρκεια της φοιτητικής μου και αργότερα επαγγελματικής μου ζωής να έκανα συχνά Διαλογισμό και να έμαθα πολλές θεραπευτικές μεθόδους όπως Shiatsu και Rolfing, παρ' ολ' αυτά όμως ο τεχνοκράτης μέσα μου ζητούσε αποδείξεις. Την ΚρανιοΙερή την γνώρισα σε μια περίοδο της ζωής μου που υπέφερα αφόρητα από την "μέση" μου και από την σκολίωσή μου η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά και χειροτέρευε αλματωδώς. Οι πρώτες δυο συνεδρίες που μου έκανε κάποιος φίλος το μακρινό 1989 με έπεισαν ότι αυτός είναι ένας άμεσος δρόμος να δω γιατί το σώμα μου μου εμφανίζει αυτή την ασθένεια.

Το 1979 έγινα μαθητής (sannyasin) του OSHO  τον οποίον είχα την χαρά να συναντήσω τρεις φορές το 1980 στην Poona, 1983 στο Oregon/USA και το 1989 στην Pune/Ινδία. Η επαφή και η Μαθητεία με άλλαξαν σαν άνθρωπο. Με έκαναν να αναζητώ και μέσα στην καθημερινότητά μου την αυθεντικότητα μου, την Αλήθεια μου, στοιχεία που ενσωματώθηκαν και στην Φιλοσοφία της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας καθώς φυσικά και ο Διαλογισμός.

Εκπαιδεύτηκα στο Craniosacral Balancing στο Osho Multiversity/Pune Ινδία από την Bhadrena Tschiumi και την Nirvesha το 1990 και αργότερα στο Upledger Institute στην Florida/USA. Το φθινόπωρο του 1991 συμμετείχα στο μοναδικό "Advanced ReviewTraining" που έδωσε ο Dr. John Upledger στην Ευρώπη στην Napoli/Ιταλία. Από το 1991 άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά με την ΚρανιοΙερή Θεραπεία, λαμβάνοντας μέρος ταυτόχρονα σαν βοηθός στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία διοργανωνόταν στην Ευρώπη και στην Pune/Ινδία στο Osho Multivercity από το Osho Institute of Craniosacral Balancing και πήρα μέρος σε πολλά Advanced εκπαιδευτικά Σεμινάρια δασκάλων κυρίως της Βιοδυναμικής ΚρανιοΙερής Θεραπείας όπως ο James Jealous και Franklin Sills. Το 1996 πήρα το χρίσμα του Δασκάλου της ΚρανιοΙερής Θεραπείας και άρχισα να την διδάσκω στην Γερμανία την Ολλανδία, Ιταλία και στην Ελλάδα. Μαζί με την Natasha Green σύντροφο και συνοδοιπόρο της ζωής μου, συνεργαστήκαμε στενά μοιράζοντας τις καθημερινές μας εμπειρίες με την ΚρανιοΙερή Θεραπεία. Μέσα από αυτά τα μοιράσματα, τις ανησυχίες  και την Έρευνα μας αλλά και από τα προσωπικά βιώματά μας στις συνεδρίες που παίρνουμε και δίνουμε ο ένας στον άλλον, εξελίξαμε την Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία. Η Νέο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία είναι μια συνεχής εξέλιξη γιατί για μας το κάθε σώμα είναι ΔΑΣΚΑΛΟΣ ο οποίος έχει πάντα να μας διδάξει. Έτσι συνεχίζουμε να ενσωματώνουμε στοιχεία τα οποία προκύπτουν μέσα από τις δικές μας εμπειρίες και μέσα από αυτές που κάνουμε με τους ανθρώπους που έρχονται για να κάνουν συνεδρίες. Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στα ετήσια βιωματικά συνέδρια (Meeitings) των Δασκάλων της ΚρανιοΙερής Θεραπείας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Εκεί προτείνουμε τις προτάσεις μας σε βιωματικές συνεδρίες  καθώς και απορροφούμε στην διδασκαλία μας και προτάσεις/προσεγγίσεις άλλων Δασκάλων τις οποίες δοκιμάζουμε όλοι βιωματικά και οι οποίες συνάδουν στο πνεύμα της "Μη Παρεμβατικότητας" της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας. Η Νέο-Κρανιοϊερή Θεραπεία, όπως την παρουσιάζουμε εδώ είναι δημιούργημα της δικής μας εξέλιξης και της συνεχούς Μαθητείας μας με τους ανθρώπους. Διδάσκουμε την Νέο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια σαν την πιο εξελιγμένη μορφή της κλασικής ΚρανιοΙερής Θεραπείας αλλά και οποιασδήποτε ΚρανιοΙερής προσέγγισης από το 2000 με εκπαιδευτικά βιωματικά σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη, Ινδία και στο Bali. Είμαι μέλος και πιστοποιημένος Δάσκαλος της ΚρανιοΙερής Θεραπείας από τον EFCT(European Federation of Craniosacral Therapy) από 1996.


 
ΕΠΑΝΩ