neocranio

Καλοκαιρινά Σεμινάρια Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας

 
Εναλλακτικές Διακοπές 2024

Ένα ταξίδι Βιωματικής Γνωριμίας και Εκμάθησης της
 
Νέο-ΚρανιοIερής Θεραπείας 
 
στην Ν. Κερασιά/Θεσ/νίκης
 
27 Ιουλ. -  6 Αυγούστου '24
 
Αν δεν έχετε σχεδιάσει ήδη τις θερινές σας διακοπές!!! 

θέλουμε να σας προτείνουμε για το φετινό καλοκαίρι ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης σε έναν όμορφο τόπο και μαζί με ωραίους ανθρώπους, όπου:
  • Θα προσφέρετε στον εαυτό σας ίσως κάτι διαφορετικό ιδιέταιρο και άκρως εποικοδομητικό!
  • Θα κάνετε το πιο συνειδητό και γεμάτο συγκινήσεις ταξίδι της ζωης σας!
  • Θα γυρίσετε πίσω στην βάση σας υγιείς, χαρούμενοι, γεμάτοι αισιοδοξία για την ζωή και πολλή κατανόηση για σας!!
Ίσως το πρόγραμμά μας που σας αναγγέλλουμε μέσω αυτού του γράμματός μας να σας δώσει κάποια ερεθίσματα, ότι δηλαδή οι διακοπές αυτές μπορούν να γίνουν το Συμβάν το οποίο θα αναζωογονίσει και θα γεμίσει με αισιοδοξία κυριολεκτικά την ζωή σας και θα σας γεμίσει με ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ σε σας τους ίδιους ώστε να απαλλαγείτε από την επιρροή των φόβων των καιρών μας.
 
Μπορεί  εντελώς απλά να γυρίσετε άλλοι άνθρωποι, πιο ζωντανοί και γεμάτοι Εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, πίσω στις πόλεις και την καθημερινότητά σας, έχοντας κάνει φίλους, ανθρώπους - κατ' αρχάς αγνώστους -, με τους οποίους μοιραστήκατε όμως κοινές βαθιές εμπειρίες ζωής! 
Οι ημέρες μας θα είναι γεμάτες ΧορόΠαιχνίδιαΔιαλογισμούς και πολλές θεραπευτικές, βιωματικές συνεδρίες με απαλά αγγίγματα στο σώμα, όπου χάνεται η αίσθηση του χρόνου και η διαφορά του αγγίζω και μ' αγγίζουνε. Αυτό που μένει είναι το σώμα μας γεμάτο Ευγνωμοσύνη - Υγεία και Ευεξία -, γιατί επιτέλους το προσέχουμε!!
 
Για  τους συμμετέχοντες μέχρι σήμερα ήταν κατά γενική  ομολογία και χωρίς υπερβολή οι καλύτερες διακοπές της ζωής τους!!!
 
Αρη και Natasha
  • ... σας ευχαριστώ πολύ που μου δείξατε τον δρόμο της καρδιάς και της Αγάπης στο εαυτό μου. Οι αγκαλιες, τα ήπια αγγίγματα στο σώμα, οι Διαλογισμοί, ο χορός, οι βαθιές εμπειρίες συγκίνησης και η ανθρωπιά που έζησα, τα νιωθω σαν ενα Εφόδιο ζωής από εδώ και στο εξής...
Σας ευχαριστώ από καρδιάς Γεωργία
 
  • ...μέχρι τώρα νόμιζα πως είχα σώμα. Μετά το δεκαήμερο σεμινάριο με σας έμαθα και βίωσα ότι υπάρχει. Το σέβομαι και νιώθω ευγνωμωσύνη και δέος που με στηρίζει. Σας ευχαριστώ που με πολύ υπόμονή και με την απλότητά σας μου/μας δείξατε πόσο άμεσα συνδεεται η υγεία μας με το συναίσθημά μας. Πόσο η αγάπη και η αγκαλιά είναι προτογενής ανάγκη μου. Πως ο χορός είναι μεσον για να με νιώσω, πως το ΚρανιοΙερό άγκιγμα των 5 γραμμαρίων είναι Σεβασμός στην Αλήθεια μας. Ολα αυτά τα παίρνω μαζί μου και νιώθω πολύ πλούσιος...
Σας ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρος
 
Το ταξίδι στο Σώμα μας και στο Είναι μας μπορεί να γίνει το πιο μακρινό και ευεργετικό απ' όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Σας προσκαλούμε λοιπόν και εσάς φέτος το καλοκαίρι να πάρετε μέρος σ' αυτή την εμπειρία και τη γιορτή του εαυτού σας. 
Το μόνο που χρειάζεται να φέρετε μαζί σας είναι διάθεση και περιέργεια για το καινούριο! Για όλα τα υπόλοιπα θα φροντίσουμε εμείς -η Νatascha και ο Άρης.


Στο σεμινάριο/Retreat αυτό θα διδαχθουν:
  • Εισαγωγή στην φιλοσοφία της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας, -πρώτες βασικές αρχές της Νέο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας-, δηλαδή Σεβασμός μεσω του άγγιγματος των 5 γραμμαρίων,
  • Ευαισθητοποίηση των χεριών μας και Εμπιστοσύνη στην Αφή μας,
  • Χαλάρωση των τριών Διαφραγμάτων του σώματος (Πυελικό, Αναπνευστικό και Θωρακικό Διάφραγμα),
  • Χαλάρωση του Υοειδούς οστού και απελευθέρωση του Θυρωειδούς, της γλώσσας και της αναπνοής
  • Τεχνικές χαλάρωσης όλου του Κρανίου Οστών και Μηνίγγων
  • Ψηλάφηση του ΚρανιοΙερού Κύματος και τεχνικές για την παύση του.
  • Επίσης Διαλογισμοί, Επικοινωνία με το σώμα και με τα συναισθήματά μας, όπως επίσης Ανατομία και Φυσιολογία του ΚρανιοΙερού Συστήματος.
  • ΣωματοΣυναισθηματική Απελευθέρωση Level 1 με προσωπικές συνεδρίες στην ομάδα από τους Δασκάλους,
  • Μαθαίνουμε να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας έτσι όπως είμαστε -αυτή την στιγμή, χωρίς την ισοπεδοτική αυτοκριτική- και την Όποια αλήθεια των άλλων.
  • Ξαναβρίσκουμε την επαφή με την Σοφία μέσα μας μέσα από τον "Δρόμο της Καρδιάς",
  • Βιώνουμε ότι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ είναι ο μοναδικός εναλλακτικός δρόμος εκτός από αυτόν των Φόβων και της Ανασφάλειας.
  • Μαθαίνουμε να "ΑΚΟΥΜΕ" το σώμα μας και να το σεβόμαστε!
  • Μαθαίνουμε μέσα από τα βιώματά μας - αλλά και των άλλων - πόσο ευεργετική για το σώμα μας είναι η Σωματοσυναισθηματική Απελευθέρωση.
 
Και μια Παράκληση: μην το αφήνετε για την τελευταία στιγμή διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες!!! Μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο σεμινάριο του Level 1 το συντομότερο Δυνατόν είτε μέσω email στα neocraniosacral@gmail.com ή info@neocranio.com, είτε ακόμη καλύτερα τηλεφωνικά στο 6945703890. Εκτός του κόστους του σεμιναρίου το κόστος της διαμονής είναι 20,-Ευρώ/ημέρα σε δίκλινο Studio. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος διατροφής. Τα γεύματά μας τα ετοιμάζουμε από κοινού και είναι κατά προτίμηση   vegeterian. 

Το πρόγραμμα της ημέρας μας 
ξεκινάει στις 10:30πμ, μετά το πρωινό, το οποίο πέρνουμε όλοι μαζί και τελειώνει γύρο στις 14:30-15:00.
Ακολουθεί μεσημεριανό διάλειμμα για φαγητό μπάνιο στην θάλασσα, ξεκούραση κλπ. και 
συνεχίζουμε στις 17:30 +/- μέχρι τις 21:30 με 22:00 η ώρα ανάλογα πως θα γίνονται οι συνεδρίες  μας.


Οι ημερομηνίες για τα θερινά σεμινάρια είναι:  

Level 1για Αρχάριους:
   
27 Ιουλίου μέχρι 6  Αυγούστου '24


Καλή αντάμωση λοιπόν και μέχρι τότε σας χαιρετούμε φιλικά
 
Natasha Green και Άρις Χαντζηνάσιος

Πληροφορίες:
Ο χώρος στον οποίον θα γίνουν όλα τα σεμινάρια μας φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται στο χωριό Σελιανιτικα κοντά στο ΑΙΓΙΟ. όπου έχουμε νοικιάσει ένα μεγάλο σπίτι με 5 στρέματα κτήμα γύρο του και πολλά δένδρα. Από τα μπαλκόνια έχουμε απέραντη θέα στον Κορινθιακο κόλπο και απέναντι στις ακτες της Φωκίδας. Ιδανικός τόπος για να αφοσιωθούμε στο σώμα μας και στον εαυτό μας. Και φυσικά η θάλασσα είναι σχετικά κοντά για μια βουτιά το πρωί ή το μεσημέρι στα Σελιανιτικα ή στην διπλανη ακτή την ΑΚΟΛΗ. Μένουμε σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια. Μονά δωμάτια θα μπορείτε να κλείσετε μόνο εάν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι μικρός και υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο.
 
Πληροφορίες για το πως φθάνει κανείς στα Σελιανιτικα:
 
Στα Σελιανίτικα φθάνετε ή με ΚΤΕΛ από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη ή εναλλακτικά με τον Προαστοακό από Αθήνα μέχρι το Κιάτο και εκεί αλλάζετε τραίνο μέχρι το Αιγιο. Εκεί μπορούμε να σας παραλάβουμε εμείς αν η ώρα άφιξης είναι βολική. Ειδ' άλλως ένα ταξι σας φέρνει με λίγα κόμιστρα μέχρι το σπίτι του σεμιναρίου.

 
2. Γενικές πληροφορίες που αφορούν τα Σεμινάρια της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας και Πιστοποίηση σπουδών


Για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσουν βιωματικά πριν ακόμη μπουν στην διαδικασία όλης της εκπαίδευσης να κάνουν μια ή δυο συνεδρίες με τους δασκάλους για να έχουν μια πρώτη, βιωματική εμπειρία της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας.

Βασική εκπαίδευση της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας

Η βασική εκπαίδευση της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας αποτελείτε από 5 επίπεδα (LEVELS) και ένα Σεμινάριο βιωματικής αυτογνωσίας το σεμινάριο zENCOUNTER. Συνολικά η βασική εκπαίδευση εμπεριέχει περίπου 1350 διδακτικές ώρες.
Νεο-ΚρανιοΙερη Θεραπεια: Ημερομηνίες  και τόπος διεξαγωγής για κάθε επίπεδο : (Δείτε: εκπαίδευση-σεμινάρια Πρόγραμμα 2024 )

Θερινή Ακαδημία της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας

Κατά την θερινή περίοδο γίνονται εντατικά μαθήματα της εκπαίδευσης στην Νεο-ΚρανιοΙερή Θεραπεία (Θερινή Ακαδημία), τα οποία διαρκούν περίπου δέκα ημέρες ή 85 διδακτικές ώρες για κάθε επίπεδο. Επειδή στο πλαίσιο της θερινής ακαδημίας της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας δίνουμε μεγάλη έμφαση και χρόνο στην προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να βιώσουν στο ίδιο τους το σώμα την αίσθηση και επίδραση αυτού του πιο ήπιου και μη παρεμβατικού αγγίγματος των 2-5 γραμμαρίων και να κατανοήσουν την φιλοσοφία της Νεο-Κρανιοϊερής Θεραπείας. Ταυτόχρονα να εμβαθύνουν στην προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη, που είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για να μπορούν να αγγίξουν τα σώματα των ανθρώπων με αποδοχή, κατανόηση και αγάπη.

Supervision

Το Supervision κατά την διάρκεια της Νεο-ΚρανιοΙερής Θεραπείας είναι μια ολόκληρη ημέρα Εποπτείας στην οποία έρχονται οι μαθητές όλων των Επιπέδων (LEVELS) και φέρνουν τις απορίες τους, καθώς επίσης μπορούν να “ξαναδιδαχθούν
αγγίγματα τεχνικών" τις οποίες δεν θυμούνται και να ανταλλάξουν συνεδρίες μεταξύ τους. Έτσι υπάρχει συνεχείς παρακολούθηση και υποστήριξη των μαθητών σε όλη την πορεία της εκπαίδευσής τους.
Οι ημερομηνίες ανακοινώνονται τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν. Για κάθε LEVEL της εκπαίδευσης θα πρέπει ο κάθε εκπαιδευόμενος να παρακολουθήσει ένα SUPERVISION γιατί είναι υποχρεωτικό μέρος της Βασικής εκπαίδευσης. Supervision γίνονται στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.


Πιστοποίηση στο τέλος της εκπαιδευσης της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας
  • Το ινστιτούτο της Νεο-ΚρανιοΙερης Θεραπειας είναι συμβεβλημένο και ιδρυτικό μέλος του Συλόγου Σχολών ΚρανιοΙερής Θεραπείας της Γερμανίας Craniosacral Verband Deutschland e.V. (CSVD)
  • Τις εξετάσεις των μαθητών μας της κάνουν συνάδελφοι και Δάσκαλοι άλλων σχολών της Ευρώπης και όχι εμείς οι Δασκαλοι των μαθητών μας για λόγους αντικειμενικότητας και για να πιστοποιηθεί το Επίπεδο της Εκπαίδευσής μας και από τους φίλους της διεθνούς οργάνωσης.
  • Με την πιστοποιησή (Certificate) που παίρνουν οι εκπαιδευόμενοί μας πιστοποιούνται οι γνώσεις που έλαβαν στην διάρκεια της εκπαίδευσης τους. Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι ευθυγραμισμένο με αυτό των σχολών της Νεο-ΚρανιοΙερής της Γερμανίας. Οι τελειόφοιτοί μας μπορούν να εργασθούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση και σε συνολικά 256 χώρες στον κόσμο εφ' όσον η εκάστοτε χώρα δεν απαιτεί πρόσθετο δίπλωμα ή άλλο certificate π.χ. Δίπλωμα Φυσιοθεραπείας.


 
ΕΠΑΝΩ